Audi RS3 Sportback ve RS 3 sedan, BMW M2 , Ford Focus RS ve Mercedes-AMG A45 gibi rakiplere cazip bir alternatif sağlanmak için üretildi.

RS3, beş silindirli motorunu uzun bir süredir kullanıyor. Ayrıca Audi o motoru geliştirmek için çok uğraştı. Bu da sunulan muazzam performans göz önüne alındığında hayal edebileceğinizden daha ekonomik bir otomobil olduğu anlamına geliyor.

RS3 Rakiplerinden hızlı

audi iç mekan

Audi, RS 3’ü ilk kez, 2014 yılında 335bhp beş silindirli turboşarjlı bir motorla satışa sundu. Ancak en son kasa RS 3 daha da güçlü bir performans sergiliyor. Aynı motordan alınan gücü 2017’de 362 bg’den 395 bg’ye yükseltti. Bu olağanüstü güç çıkışı, onu hem M2’den (365bhp) hem de  A 45’den (376bhp) daha hızlı olduğunu ortaya koydu.

rs3

Emisyon düzenlemeleri nedeniyle kısa bir süre satış dışı kaldı. Bu nedenle Audi onu yeniden revize etti. Maksimum güç (395PS) ve tork (480Nm) rakamları aynı kaldı. Egzoz partikül filtresinin takılması nedeniyle toplam boş ağırlığa birkaç kilo ekledi.

Launch kontrol ile RS 3 0-100 km / s hıza sadece 4,1 saniyede ulaşır. Ayrıca 275 kmh maksimum hıza sahiptir. Launch kontrol, RS3’ün hızlanmasının tüm gücüyle hissetmenizi sağlar. Etkinleştirince dört lastiğin de kazıması kelimenin tam anlamıyla nefesinizi kesiyor. Beş silindirli turboşarjlı motor muhteşem bir ses çıkarır. Bu da RS 3’ü dört silindirli alternatiflerden daha heyecan verici kılar. Ancak başarılı sürücüler için arkadan çekişli BMW M2 daha eğlenceli olacaktır.

Dış tasarımı oldukça güzel

rs3

Opsiyon olarak iki renkli 19 inç jant seçerseniz, ön tarafta arkadan daha geniş lastikler elde edersiniz. Bu da ön taraftaki tutuşu biraz artırmaya yardımcı olur.

Tek çerçeveli ızgara, her iki tarafta daha büyük hava girişleri olan parlak siyah bir bal peteği ağ ile doldurulmuştur. RS’e özgü renkler ve kaplamalarla birlikte LED gündüz sürüş farlarına sahip LED farlar da standarttır. Tüm donanımlar, 19 inç alaşım jantlara sahiptir. Ayrıca mat alüminyum yan aynalar, tavan spoyleri ve iki oval egzoz da bulunmaktadır. Bunlar zarif bir şekilde tasarlanmış görünümü tamamladı.

İKİNCİ EL AUDİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here