BMW X5, güçlü motor seçenekleri, bilgi-eğlence sistemi, teknolojisi ve arazi yetenekleri ile etkileyici bir SUV’dir. M50d sahip olmak için alınabilecek en iyi SUV’lerden biridir. Ancak daha pratik ve daha uygun rakipleri de var.

bmw

X5’in dördüncü nesline girerken, BMW elinden gelen tüm teknoloji gücünü kullandı. Bu kıyasıya bir rekabet içinde olan SUV pazarını karıştırdı. Aynı zamanda yeni Mercedes GLE’nin gelişiyle, bu kızışma daha da yoğunlaştı.

BMW en çok xDrive 30d formunda popülerdir. Ve ürettiği motorlar bu kadar iyi ve güçlü olduğundan dizel satışları güçlü kalmaya devam edecektir.

bmw suv

M50D 4 Turbosuyla tam bir canavar

Altı silindirli 3.0 litrelik dizel motoru bulunmaktadır. Ayrıca gücü 395bg’ye çıkaran ve vahşi bir 760Nm tork üreten dört turboşarjlı bir hırçın motora sahiptir. Güç aktarım mekanizmasının iyiliği ağırlığına rağmen bu kadar çevik olmasındandır. Taşıması gereken iki tonun çok üzerinde olan M50d, umduğunuzdan daha hızlı bir SUV’dir.

m50d

X5 M50d’yi Sport Plus sürüş moduna geçirin. Ve ortaya daha sert, daha hızlı vites geçişlerine sahip bir SUV çıkar.

M50d’de bulunan standart donanımların listesine bir göz atalım. M Sport süspansiyon,  kilitli diferansiyel, egzoz sistemi, LED farlar ve Harman Kardon ses sistemi gibi ekstra özelliklerdir. Ayrıca yeni X5’i yedi koltuklu olarak da alabilirsiniz.

m50d

Büyüklüğü ile dikkat çekiyor

X5’in 19 yıllık ömrü boyunca en büyük değişim işareti, ne kadar büyüdüğüdür.

İç kısımda, önde ve arkada bolca yer var. Bu nedenle beş yetişkin X5’te çok rahatlıkla sığar. Gösterge paneli, eskisinden çok daha köşeli bir görünüme sahiptir.

Arka tarafa, 650 litrelik bagaja, katlanabilen bir bagaj kapağıyla kolayca erişilebilir. Ancak boyutu Audi Q7 , Volvo XC90 ve 825 litrelik büyük bir bagaj alanına sahip olan yeni Mercedes GLE tarafından aşıldı.

Ülkemizde ne yazıkki m50d satışa sunulmadı. Fakat e70 kasa (bir önceki kasa x5 m50d) ülkemize geldi. Onunda ikinci el fiyatları ortalama olarak 850.000 tl civarlarında satılmaktadır. Ancak bu rakamlara e70 x5 m50d yerine farklı bir SUV almak daha mantıklı olucaktır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here