Red Bull Racing, Salı sabahı yapılan lansman etkinliğinde Honda RB16B’yi tanıttı. 2021 sezonunda kullanılacak ve 2021 sezonu için bir F1 aracı duyuran  dördüncü takım olacak. Red Bull RB16B nasıl bir performans sergileyecek.

Red Bull RB16B ile Planları Nasıl?

Geçen yılki RB16, istikrar açısından yeterince iyi değildi ve Max Verstappen ve Alex Albon için onu sürmek zordu. Ekip, geçen yıl ortaya çıkan sorunları anlıyor ve bunları çözmeyi ve bu yıl Mercedes ile savaşmayı umuyor. RB16B ile takımın amacı tüm pistlerde hızlı kalmak ve “daha eksiksiz” bir araca sahip olmak istioyor. Red Bull ayrıca motorlarda büyük ilerleme kaydetmeyi umuyor. Honda Motor, 2022 güç ünitesini bir yıl önceden piyasaya sürdü ve bu yıl 2022’de kullanmayı planladığı motoru kullanmaya karar verdi.

Japon üretici, şimdiye kadar elde ettikleri verilerin çok iyi göründüğünü ve hem dayanıklılık hem de performans anlamında hedeflerine ulaştıklarını açıkladı. Horner, Red Bull’un nerede geliştirilmesi gerektiğini çok iyi bildiğini ve hem şasi hem de motor tarafında gelişmeleri gerektiğini söyledi.

Geçen yılın aksine, Red Bull bu yıl yeni bir sürücü kadrosuna sahip olacak. Red Bull RB16B aracı ile, Max Verstappen takımını elinde tutacak, ancak bu yıl Hollandalı pilotun takım arkadaşı Sergio Perez olacak. Meksikalı pilot, gridindeki en istikrarlı sürücülerden biri olarak kabul ediliyor ve Avusturya ekibine Mercedes’e karşı yardımcı olmaya çalışacak.

Red Bull RB16B’nin Yedek Pilotu Alexander Albon

Takımın yedek pilotu ise Alexander Albon olacak. Taylandlı sürücü, geçen yıl Verstappen’in takım arkadaşıydı ve takımın beklentilerini karşılayamaması nedeniyle, 2021’de koltuğunu Sergio Perez’e kaptırdı.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here