Dünyanın En Ünlü Otomobil Markaları ve Hikayeleri-2

2
8073
dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları-mercedes
dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları-mercedes

Dünyanın en ünlü otomobil markaları denilince akla gelen isimlerin hikayeleri ile serimize devam ediyoruz. Daha önceki yazımızda belirtmiştik; o dev firmaları görünce küçük ayrıntıları kaçırıyoruz. Her birimiz dünyanın en ünlü otomobil markaları tarafından üretilen araçlardan birine olmak istiyoruz. Ancak çok azımız isimlerinin anlamını ve temsilini biliyoruz. Onların içinden 5 markanın geride bıraktıkları hikayeler yazımızda.

Dünyanın En Ünlü Otomobil Markaları Ardında Ne Hikayeler Saklıyor?

  • Honda

japon-devi-honda
japon-devi-honda

Honda‘nın kurucusu Soichiro, bir Toyota teknisyeniydi ve yarış arabalarına büyük ilgi gösterdi. Toyota ile piston segmanı tedarik sözleşmesinin başarısız olmasından sonra Toyota ürününün kalitesini incelemeye devam etti. Hızla üretime döndü ve 1941’de kabul edilebilir Toyota standartlarına göre çok sayıda piston segmanı üretmeye başladı. Son olarak, şirket motosikletler, içten yanmalı motorlar ve imalat konusunda deneyime sahiptir.

  • Mercedes-Benz

mercedes-benz-dünyanın-en-ünlü-otomobil
mercedes-benz-dünyanın-en-ünlü-otomobil

Mercedes-Benz, 1886’da icat edilen ilk benzinli otomobildi. Adını Alman şirket kurucusu Carl Benz’den alıyor. Daimler Motor Grubu için markayı tasarlayan Avusturyalı otomobil mühendisi Emil Jelinek, 1901 yılında ilk Mercedes 35 hp’yi piyasaya sürdü. Kızı Mercedes Jelinek’ten sonra. Şirket, lüks arabalar, otobüsler ve kamyonlar üretmeye devam ediyor.

  • Nissan

nissan
nissan

Toshizuke Ikawa, 1928’de Japon Nihan Sangyeo tarafından kuruldu. Nissan ismi Tokyo Borsası nisan-san’dan türetilmiştir. Şu an dünyanın en ünlü otomobil markaları arasında olan Nissan, şirketin başlangıçta fabrikalara ve yedek parçalara odaklandığı 1933 yılına kadar üretime başlamadı.

  • Porsche

2020-Porsche-dünyanın-en-ünlü
2020-Porsche-dünyanın-en-ünlü

Porsche, Ferdinand Porsche tarafından dünya çapında lüks spor otomobiller ve SUV’ler için bir ara isimdir. Ayrıca Porsche, Volkswagen ailesinin çoğunluk hissedarıdır ve 1931’de Almanya’nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur.

  • Rolls Royce

rolls-royce
rolls-royce

Bir İngiliz şirketi olan Rolls-Royce, 1906’da iki girişimci, Henry Royce ve Charles Rolls ile başladı. Son olarak, onu dünyanın en iyi arabalarından biri yapma vizyonunu aktif olarak paylaştılar. Rolls-Royce daha sonra bağımsız olarak jet motorlarının üretimine dahil oldu.

  • Toyota

Toyota
Toyota

Bir Japon şirketi olan Toyota, 1937 yılında Kichiro Toyota tarafından kuruldu. Toyota’nın otomotiv endüstrisine iki anahtar kavramı, Toyota Üretim Sistemi (TPS) ve Tam Zamanında’yı (JIT) tanıttığı iyi bilinmektedir.

  • Volkswagen

volkswagen-dünyanın-en-ünlü-markaları
volkswagen-dünyanın-en-ünlü-markaları

Son olarak, Almanca’daki Volkswagen için “insanların arabası” anlamına geldiğini söylenebilir. 1937’de kurulan Volkswagen, şu anda dünyanın en büyük otomobil üreticisi ve onu Toyota takip ediyor. Volkswagen aynı zamanda ana şirkettir ve şemsiyesi altında Avi, Bentley, Bugatti, Skoda ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok popüler otomobil markasına sahiptir.

İkinci El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here