Yeni Skoda Octavia İncelemesi / 2020 Octavia Hakkında

2
46835

Yeni Skoda Octavia incelemesi arayanlar için yazdık. Yakın zamanda Skoda Octavia testi de paylaşıyor olacağız. Peki, Skoda Octavia’nın içi nasıl ve teknik özellikleri neler? En çok merak edilen sorulardan biri de Skoda Octavia 2020 fiyatı. Detaylar için okumaya devam edin…

Yeni Skoda Octavia İncelemesi

Skoda Octavia 2020 haberlerini yıl boyunca verdik ve nihayete gelindi. İnceleme Skoda Octavia içeriğimizle aşağıdaki sorulara yanıt arıyoruz?

  • Yeni Skoda Octavia hakkında bilgiler neler?
  • Skoda Octavia içi nasıl?
  • Skoda Octavia 2020 fiyatı ne?
  • Skoda Octavia Hibrit var mı?
  • 2020 model Skoda Octavia Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Yeni Skoda Octavia Hakkında

Yeni nesil Octavia, tasarım, teknoloji, güvenlik, iç mekan konforu, fonksiyonerlik gibi pek çok konu başlığında rakiplerini rahatsız edecek gibi görünüyor. Çek Cumhuriyetinde tasarlanan ve üretilen Skoda Octavia 2020 modeli, nefes kesici olmuş.

Geçtiğimiz aylarda Çek Cumhuriyeti Prag’da büyük bir organizasyonla yeni Octavia’nın tanıtımı yapıldı. Çekya’da Skoda sadece bir marka değil! Milli gurur meselesi. Bunu otomobilin tanıtımına Çek Flarmoni Orkestrasının gelmesinden anlayabiliyoruz. Bizim de yerli otomobilimiz bitse de dünyaya satsak…

Skoda Octavia sedan /HB ve Skoda Octavia Combi hakkında söylenecek ilk şey, değişim ama güzel ve yerinde değişim olduğu.

Yeni Octavia Nasıl Olmuş?

Yeni Octavia’daki değişiklikler ilk bakışta göze çok keyifli geliyor. İç mekana bakınca da aynı keyif devam ediyor. Detaylara bakalım, yeni Octavia’nın değişenleri neler…

  1. Yeni Octavia Önden Görünümdeki Değişiklikler

  • Ön ızgara büyümüş
  • Eskiden çift parçalı olan LED farlar değişmiş ve tek parça olmuş.
  • Ön tampon tasarımı da değişmiş.
  • Otomobilin genel görünümü irileşmiş gibi duyuyor çünkü genişlik: 16mm, uzunluk: 19mm artırılmış.

2. Yeni Octavia’nın Yandan Görünümündeki Değişiklikler

  • C sutunlarına eğim verilmiş.
  • Yan camlar daralmış ama omuz çizgisi yükselmiş. Bu, yeni nesilde çok göreceğimiz bir tasarım detayı. Başka bir deyişle “moda”.
  • Farlardan stoplara uzanan ütü izi çok şık. Geçen yıllara oranla bu çizgi biraz daha belirgin hale gelmiş görünüyor. Daha keskin hatları var çünkü. Bir de söz konusu olan sıfır km otomobil olunca o tertemiz cila ile bu ütü çizgileri çok şık duruyor.

3. Yeni Octavia’nın Arkadan Görünümündeki Değişiklikler

  • Stop lambaları daha geniş tasarlanmış ve bu yıl yani 2020 model Octavia’da iki parçalı değil tek parçalı stoplar var.
  • Octavia bagaj kapağı uzatılmış ve alçalmış. Ayrıca geçen yıllarda mesela 2018 Skoda Octavia’da bagaj kapağında sadece logo vardı; yeni çıkan Octavia’da bagaj kapağında marka adı yazıyor.

SW Skoda Octavia / Octavia Combi

Yeni Skoda Octavia

Station Octavia olan Skoda Combi modeli, selefine göre iyice irileşmiş. İkinci el Skoda Octavia Combi’ye göre sıfır Octavia Combi’nin boyu 22 mm daha uzun.

Bagaj hacmi de 30 litre artırılmış. Octavia Combi bagajı 640 litre gibi devasa bir alan sunuyor. İşin en güzel yanı ise station Octavia’nın bu sınıftaki en airodinamik otomobil olduğu belirtiliyor. Çünkü sürtünme katsayısı 0,26Cd.

Yeni Skoda Octavia İçi Nasıl?

Öncelikle bagaj kapağı SuperB’de olduğu gibi arka camla birlikte açılıyor. Octavia’nın bagajı tam 600 litre. Bu oran, bir sedan bagajı için muhteşem.

2020 Yeni Skoda Octavia Şemsiyelik YeriSürücü kapısını açtığınızda çok hoş bir detayla karşılaşıyorsunuz: Otomobilin sürücü kapısı içinde bir şemsiye yuvası var. Hatta buraya uygun güzel bir şemsiye de eklenmiş. Bu basit ama etkili detay, aracın ne kadar da fonksiyonel olduğunun altını çizmek için kullanılmış ve başarılı da olmuş.

Kapı içinde açma kolları havada aslı duran bir izlenime sahip. Bu, ilk bakışta şıklık odaklı gibi görünse d eki çok şık, çok da fonksiyonel olmuş. İki kollu direksiyon simidi de çok havalı duruyor. Ama ona biraz alışmak gerekiyor. Özellikle de küçülen vites kolu, alışkanlık istiyor.

2020 Octavia’nın dijital gösterge grubu da yenilenmiş. Konsol tasarımı modernleşmiş Konsolun olmazsa olmazı dijital ekran da değişmiş. Standart pakette 10 inç genişliğinde dijital gösterge ekranı sunuluyor. 10 inçlik dijital gösterge ekranının konumu ve büyüklüğü güzel. Bu yeni Octavia iç mekanında dikkat çeken bir diğer yenilik de havalandırma çıkışlarının ekranın altına yerleştirilmiş olması. Izgaranın hemen üstünde de fiziksel kontrol düğmeleri var. Tüm bu detaylar hem ergonomi hem şıklık sunmayı başarmış.

Kapı içlerinde de modern tasarımın genel olarak korunduğunu görüyoruz. Vites konsolunda da modern çizgiler göze çarpıyor. Özellikle otomatik Skoda Octavia’nın vites kolu baya bi’ havalı olmuş. Onun adı da şöyle: drive-by-wire.

Dizel Skoda Octavia / Benzinli Skoda Octavia / Hibrit Octavia

Octavia motor seçenekleri  şöyle:

  • 1.5 benzinli
  • 2.0 benzinli
  • 2.0 dizel
  • plug in hibrit

Octavia’nın plug-in hibrit seçeneği de var. 1,4 TSi 156 HP turbo benzinli motorla birlikte sunulan hibrit Octavia, alanında oldukça güçlü bir rekabet yaratacaktır. 75 kW elektrikli motorla birlikte 204 HP güç üretiyor. Önden çekişli olan Octavia hibrit modelinde 6 ileri vitesli DSG şanzıman var.

Yeni Skoda Octavia 2020 Fiyatı

Yeni Skoda OctaviaVolkswagen Grubu, MQB platformu üzerinde Golf, Audi A3, Seat Leon ve Skoda Octavia modellerini geliştirmişti. 7 yıldır aynı platformu kullanan Octavia, 2020 model yılı için yenilendi ve 2019 kasım ayı sonunda yeni Octavia tanıtıldı.

Skoda Octavia sıfır km fiyatı 319 bin TL‘den başlıyor.

Sıfır km Skoda Fiyat Listesi Burada!

 

2 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar iyi günler ben 3 ay önce octavia 1.0 premium sıfır olarak bayiden aldım, bir hafta önce sabah araca bineceğim esnada kapılar açılmadı servis geldi ve kutup başlarını söküp takarak aracı çalıştırdı ve servise çekildi ve çek cumhuriyetine mail atıldı ve gelecek sonuca göre yazılım yükleneceği söyleniyor bu sorunla ilgili her bayide en az üç dört araç var şuanda söylemek istediğim araçta kronik sorun var gibi gözüküyor ve çözümü halen yok yazdıklarımı araştıra bilirsiniz .Bu yazıyı yazan arkadaş bu konuyada eğilirse sevinirim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here