Skoda Çin Pazarı ile Yollarını Ayırabilir

0
852
Skoda Çin Pazarı ile Yollarını Ayırabilir

Skoda Çin pazarı ile yollarını ayırabilir. Volkswagen Grubu’nun Çek temsilcisi olan Skoda, yeni kararlar aldı. Bu kasamda dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin’den çıkmanın ilk sinyalini verdi. Peki ama Alman dev üreticinin Çek ayağı neden böyle bir hamle yaptı?

Konu hakkında Skoda CEO’su Klaus Zellmer açıklama yaptı. Açıklamasında Çin hakkındaki nihai kararı gelecek yıl vereceklerini söyledi.

Çin Pazarında Rekabet Çok Yoğun

Skoda Çin Pazarı ile Yollarını Ayırabilir

Çek üreticinin CEO’su, şirketin otomobilleri Çin’de üretmekten vazgeçtiğini söyledi. Bunun yerine sadece satış ve pazarlama faaliyetleri vereceklerini ifade etti. Bu anlamda Skoda Çin pazarı ile yollarını tamamen ayırmıyor. Ama yönünü başka yerlere çeviriyor.

Zellmer, “Orada rekabet çok yoğun, bu nedenle Çinli ortak girişim ortağımızla birlikte nasıl ilerlemek istediğimizi değerlendireceğiz. Enerjimizi odaklamak istiyorsak, tüm senaryoları kontrol etmeye ve sonra karar vermeye değer.” dedi.

Ayrıca Skoda CEO’su Klaus Zellmer, Skoda’nın yeni hedeflerine de değindi. Çin’den çok Hindistan pazarına yöneldiklerini söyledi. Aslında böylece odak değişikliği de ortaya çıktı.  Bu nedenle Skoda Çin pazarı konusunda artık farklı adımlar atacak.

Sıfır KM Skoda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here