VAG’ın Elektrikli Üyesi: Skoda Citigo E iV

VAG grubunun Çekyalı temsilcisi Skoda, gruptaki diğer markalarda olduğu gibi elektrikli modeller konusuna iyiden iyiye yoğunlaşmış durumda. Markanın A segmentinde bulunan Citigo modeli ise bu çalışmalar neticesinde elektrikli versiyona kavuşan modellerden biri. Skoda Citigo E iV adıyla satılan modelin üretimi geçtiğimiz günlerde durdu. Markanın yeni bir elektrikli otomobil geliştireceği ise söylentiler arasında. Skoda Citigo için ise sadece elektrikli versiyonunun değil tüm versiyonlarının üretiminin durması söz konusu. Skoda’dan alınan haberlere göre MEB platformu kullanılarak Volkswagen Polo boyutlarında bir otomobil üretilecek. Bu otomobilin, yine Volkswagen’in elektrikli modeli ID3 ile benzer özellikler taşıyacağı da söyleniyor. Durum böyleyken ömrü kısa süren minik Skoda modeline bir göz atalım.

skoda citigo e iv

Teknolojik Minik: Skoda Citigo E iV

2019 yılı itibariyle motor seçeneklerine tam elektrikli versiyonu ekleyen Citigo, kompakt boyutları ile tam bir şehirli olarak karşımıza çıkıyor. Citigo E iV 36 kWh’lik elektrik motoru ile 86 beygir güç üretiyor ve 212 Nm’lik tork değerine sahip. Performans konusunda pek de iddiası bulunmayan şehirli model, 0-100 km/s hızlanmasını 12.5 saniyede gerçekleştiriyor. Maksimum hız değeri ise 130 km/s olarak belirtilmiş. Citigo E iV ile şehir içi kısa mesafeli yolculuklar yapmak mümkün. Fabrika verilerine göre model, tam şarj ile 253 ile 258 kilometre arasında bir menzile sahip. Hatchback, 5 kapılı bir karosere sahip olan modelin 4 kişilik bir kapasitesi var. Bu kapasite A segmentte yer alan bir otomobil için gayet normal.

skoda citigo e iv

Skoda Citigo’nun Türkiye Macerası

Skoda’nın sevimli modeli Citigo’nun Türkiye’de de kısa bir dönem satışı gerçekleşmişti. Düşük hacimli benzinli motor seçenekleri ile gelen modelin ülkemizdeki ömrü de kısa sürmüştü. Citigo’nun elektrikli versiyonu ise Türkiye’de satışa sunulmadı. Verimli ve ekonomik bir tercih olan bu modelin satıştan kalkması Avrupa’daki kullanıcıları üzecek gibi gözüküyor.

İkinci el satılık Skoda Citigo ilanları

Skoda Felis Ödülünü ”İyilik Araçları” ile Kazandı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here