F1 şampiyonu Lewis Hamilton, 2021 Extreme E’de

1
2000

Extreme E, Grönland veya Nepal gibi dünyanın son derece uzak bölgelerinde yarışmak için elektrikli SUV kullanan bir arazi yarış serisidir. Altı kez Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, çevre ve sürdürülebilirlik kapmanyası için düzenlenen ve iklim değişikliğine vurgu yapan yeni Extreme E elektrikli arazi serisinde yer alacak. Ekip adını Lewis Hamilton’dan alarak Hamilton adıyla kurulmuş.

İlk yarış’ın 2021 yılının başlarında yapılması planlanıyor ve Hamilton’ın takımı, Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton’un yarış numarasına göre X44 olacak.

Hamilton yaptığı açıklamada, “Extreme E heyecan verici yeni bir sürdürülebilirlik girişimi ve bu, bir takım kurucusu olarak en başından dahil olmak için harika bir fırsat” dedi.

“Elbette, Mercedes ile Formula 1’deki tutkularım ve taahhütlerim, X44’e operasyonel olarak dahil olmayacağım anlamına geliyor, ancak bu yeni seride farklı bir rol oynamaktan heyecan duyuyorum, daha sürdürülebilir ve hayata eşit dünya. ”

Hamilton önceki yıllarda karbon ayak izini azaltmaya çalıştığını söylemişti. Buna dayanarak özel jetini sattı ve tek kullanımlık plastikleri diğer önlemlerin yanı sıra evden ve ofisten yasakladı. O sıralarda tamamen elektrikli Formula E serisine geçmeye ise hiç ilgi duymadığını söyledi.

Seri seyircisiz olacak ancak TV ve sosyal medya organlarında canlı olarak yayınlanacak. Extreme E yarışları, Brezilya yağmur ormanları, Grönland, Suudi Arabistan çölleri ve Nepal dağları dahil olmak üzere dünyanın sunduğu en uzak ve zorlu ortamların bazılarında yapılacak.

Extreme E’nin bu konumlarda yapılmasının nedeni ise bu alanların ya zaten hasar görmüş durumda ya da yükselen deniz seviyeleri ya da ormansızlaşma gibi bir dizi sorun nedeniyle ciddi şekilde tehdit altında olan bölgelere dikkat çekmek.

Bütün Takımlar Aynı Aracı Kullanacak

Bütün takımlar, Odyssey 21 adı verilen aynı şasiye sahip elektrikli SUV’larla yarışacak. Hepsi Williams’ın ürettiği pillere sahip olacak, ancak ekipler benzersiz motorlar ve güç invertörleri sağlayabilecek. Bazı küçük vücut değişikliklerine de izin verilecek. Her takımın biri kadın biri erkek iki sürücüsü olacak.

Seri aynı zamanda eski bir posta gemisini yüzer bir padok ve konumlar arasında ve oşinografik araştırma için taşıyıcı olarak kullanacak.

Agag, Formula E’nin başındaki kurucu görevinden, her ikisi de FIA yaptırım organına bağlı olan Extreme E’nin başına geçti.

Serinin kurucusu Alejandro Agag, “Bizim gibi Lewis de motor sporları konusunda son derece tutkulu, ancak aynı zamanda iklim değişikliği ve eşitlik gibi dünya için hayati önem taşıyan konuları vurgulamak için sporu kullanabileceğimize olan inancımızı paylaşıyor” dedi.

İkinci el Ford otomobil ilanları için tıklayınız

 

1 YORUM

  1. her horoz kendi çöplüğünde öter:) Gerçi usain bolt o yaşta iyi futbol oynamıştı ama hamilton asfalttan buraya gelip ne kadar başarılı olur bilemedim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here