Mercedes S-Class

0
1412
Mercedes S-Class MBUX

Mercedes’in yeni S- Serisi’nde (Mercedes S-Class) tanıtmış olduğu AR-HUD (Augmented Reality- Head Up Display) teknolojisiyle donatılmış yeni dev ekranını sayesinde göstergeler artık arabanızın camında!

Mercedes S-Class Lansman
6 temmuzda yayınlanan yeni Mercedes S-Serisi Teaser’ından bir ekran görüntüsü kaynak:mercedeces-benz

 

Eylül ayında kamuflajından tamamen arınması planlanan yeni S-Serisi için Mercedes videolar ve fotoğraflar paylaşmaya devam ediyor. 6 Temmuz’da Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schäfer, S-Serisi PHEV (plug-in hibrit) prototipinin koltuğundan direkt olarak bizlere bildiriyor:

Bu Plug-in hibrit versiyonu, 100 km’ye kadar sorunsuz bir şekilde elektrikli ulaşım sağlayabilir.

Artırılmış gerçeklikle güçlendirilmiş yeni Head-up yani bir başka deyişle aracın ekranında yüzen gösterge ekranı sayesinde, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kalitede, güvenli ve konforlu sürüş için gerekli tüm bilgileri aracınızın ön camı üzerinde, göz hizanızda görebileceksiniz.

Yayınlanan bu kısa videoda daha fazla teknik detay veremeyeceğini söyleyen Schäfer, sözlerini “Bu buz dağının sadece görünen yüzü, Eylül ayında S-Serisi dünya çapında yankı uyandıracak öncü teknolojilerle gelecek.” şeklinde bitirdi.

Mercedes İçin Büyük Gün

Bugün, Türkiye saati ile 12:30’da Mercedes tarafından yayınlanan dijital etkinliği “Meet the Mercedes S-Class DIGITAL” ile MBUX Bilgi-Eğlence sistemini tanıttı. Tanıtımın sunuculuğunu Yasemine Blair üstlenirken ona Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Üyesi ve CASE Başkanı Sajjad Khan ve Gorden Wagener eşlik ederken zaman zaman MBUX’ın kendisine de sözler verildi. 

“Mercedes Daha İyisini Yapana Kadar En İyisi Bu”

2018’de ilk kez tanıtımı yapılan My MBUX’ı “Kokpitteki büyük devrim” olarak tanımlayan sunucu Yasmine Blair, kendisini onaylaması için MBUX’a yönelttiği soruya MBUX ilginç bir üslupla cevap verdi. “Haklı olabilirsin, fakat S-Serisi ile MBUX çok daha iyi bir sürümüyle birlikte gelecek.”

My MBUX- Kişisel Mercedes-Benz kullanıcı deneyiminiz

MBUX’ın genel özelliklerini anlatan bir video ile başlayan bu özel etkinlikte MBUX’a dair merak uyandıran birçok özellik paylaşıldı.

  • Biyometrik kimlik doğrulama
  • Bütünsel dijital deneyim
  • Piksel mükemmelliği
  • Çok koltuklu bağlantı kullanıcı deneyimi
  • Tüm yolcular için kişiselleştirilmiş medya
  • Artırılmış Gerçeklik baş üstü ekranı

Gorden bu tasarımın arkasındaki vizyonunu açıkladı; Her lüks araba gibi kendilerinin de benzersiz bir tarza sahip olduğunu ve bu tarzı “Duygusal Saflık” olarak tanımladıklarını söyleyen Gorden en büyük amaçlarının “Mercedes‘i en çok aranan lüks marka yapmak.” Olduğunu da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Ayrıca Gorden, arabanın ilk icadından bu yana tasarımın otomotiv sektöründe çok büyük bir yere sahip olduğunu savunurken, kendisi için tasarımın her zaman görünenden fazlası olduğunu belirtti. Yani bu sözü açmak gerekirse Gorden’a göre arzu edilir tasarım, sade ve kolay bir kullanışa da sahip olmazsa yeterince değildir. Nitekim My MBUX ihtişamlı görüntüsü ve benzersiz kullanım kolaylığıyla Gorden’ın vizyonunu destekliyor.

Öte yandan; konfor, rahatlık ve güvenlik üzerine odaklanmış bir şey yaratmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Sajjad Khan, sürecin sonunda MBUX’ın artırılmış gerçeklik ve sanal ile gerçekliğin gücünü kullanarak aracın beyni ve omuriliği haline geldiğini söyledi.

Yeni S-Serisi’nin iç dizaynından bahseden Gorden, “Hoşgeldiniz” ​​animasyonunun bir yıldız deseniyle sürücüleri sakinleştiren bir hava kattığını vurguladı.

Mercedes S-Class

Bilinen Mercedes ortamı artık en yüksek estetiğe sahip derin bir 3D efekti kullanıyor.

S-Serisine özgü “Özel Mod” tam anlamıyla saf lüksün tanımı olurken “Performans Modu” sportif bir görüntü isteyen, “Sade Mod” daha minimalist görüntü isteyen kullanıcılar için hazırlandı.

 

Otomobilin birçok yardım sistemini dinamik bir 3D ortamda görebileceğimiz bir panelden de bahsede Gorden, “Tüm sistemler, güvenli sürüşü desteklemek için en yararlı ve önemli bilgiler ile donatılırken, minimum dikkat dağıtıcı bir şekilde tek bir ekranda gösteriyor.” şeklinde ekledi.

Mercedes S-Class

Artırılmış Gerçeklik işlevine sahip bir baş üstü ekran ile piyasaya çıkan ilk firma olmanın haklı gururunu yaşayan Mercedes ekibi, Bu sistemi kullanırken, sürüşle ilgili tüm bilgilerin ön cama yansıtılacağını söyledi.Örneğin oklarla ekrana yansıyan navigasyon tarifleri sayesinde navigasyon kullanımını en kolay hale getirdiklerini iddia ettiler.

Ne görüyorsanız onu alırsınız!

Tüm simgeler ve metinler düzgün bir şekilde yapılandırılmış, tüm ayarlar açıkça işaretlenmiş, güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimini ayarlamak Mercedes S-Class ile yalnızca saniyelerinizi alacak.

Mercedes S Serisi

Aracın koltuğuna geçen Sajjad, “Araca bindiğinizde araç sizin 5 duyu organınıza birden hitap ediyor ve araç sizin kişisel profillerinizi tanıyıp size uygun bir dizayna bürünüyor.”

Mercedes S Serisi MBUX

Ayrıca aracın her koltuğunda ayrı ayrı bulunan ekranlar sayesinde, tüm kişiselleştirmeler aracın her yerinden kontrol edilebileceği gibi, ana ünitedeki görüntüler ve sesler aracın herhangi bir yerinde oturan herhangi yolcunun ekranına ulaştırılarak onlara keyifli anlar sunuyor.

Tamamı OLED teknolojisiyle donatılmış ekranlar sayesinde sürücü her türlü ışık ortamında her pikseli net bir şekilde görüp okuyabilecek.

Mercedes S-Class

Ayrıca arka koltukta olsanız dahi ekranların tamamını kontrol edebilecek bir tablet de araç içerisinde mevcut bu tablet sayesinde birçok kişisel işlemlerinizi yapabilirsiniz, örneğin ajandanızı güncelleyebilir ya da e-mail’lerinizi kontrol edebilirsiniz.

“Burada Olan Burada Kalır”

E-Postalarınız, kişisel ajandanız gibi tüm kişisel işlemlerinizi yapabileceğiniz Mercedes S-Serisi bütün özel bilgilerinizi çok hassas yüz tanıma ve parmak izi gibi biyometrik şifrelerle koruyor. Bu konuyu gerçekten çok ciddiye alan Mercedes bilgi gizliliği açısından tam güvenlik sunuyor.

29 Temmuz ve 12 Ağustos’ta düzenlenecek dijital etkinliklerle yeni özellikleri tanıtılmaya devam edecek Mercedes S-Class için en güncel haberleri arabam.com blog sayfasından okuyabilirsiniz.

Ayrıca teknoloji, güven, kalite gibi birçok övgü dolu sıfatı hak etmiş Mercedes’in diğer modellerine sahip olmak için arabam.com sitesini ziyaret edebilir ya da sadece buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here