Lamborghini Sian Roadster: Tanrı’nın Hediyesi

0
3006

Lamborghini, geçen yıl çıkarttığı içerisinde 808 beygirin gücünü barındıran hibrit Lamborghini Sian’ı yeniledi, geliştirdi ve fazlalıklarını attı. Coupe olarak hayatımıza giren Sian, bugün tanıtımı yapılan Roadster modeliyle “en güçlü üstü açık spor arabalar” listesinde adını zirveye yazdırdı. Ayrıca “Sian” kelimesi Galler’de “Tanrı’nın hediyesi” anlamına geliyor ve genellikle yeni doğan çocuklara ithaf ediliyor.

Yalnızca 19 Tane Lamborghini Sian Roadster!

Lamborghini Sian Roadster
Bu zaman üstü araç yalnızca 19 adet üretilecek. Bu da demek oluyor ki, üstü açık Sian Roadster’in 48 voltluk elektrikli motoru ile entegrasyon halinde çalışan V12 motorunun sesini yalnızca 19 şanslı kişi duyabilecek.

0’dan 100’e sadece 2,9 saniyede çıkabilen bu canavarın en yüksek hızı ise 350km/s’in üzerinde. Elektrikli motora gelince, bu 48 voltluk motor vites değiştirme sırasında yavaşlamanın etkilerini azaltan tork dolgusu sağlamak için devreye giriyor ve bu da sürücünün hız yükseltirken kendisini çok daha rahat hissetmesini sağlıyor.

Ayrıca her Lamborghini Sian Roadster için de kullanılan süper kapasitör bataryalar, aynı güçteki lityum iyon bataryalarda 3 kat daha hafif ve aynı ağırlıktaki lityum bataryalardan 3 kat güçlü. Aventador’un marş motoruna güç sağlamak için kullanılan cihazdan geliştirilen bu süper kapasitör, sadece 34kg ağırlığında. 1kg başına 1bhp güç-ağırlık oranı veren bu batarya, aracın performansını minimum düzeyde etkiliyor. Ayrıca simetrik güç akışı ve frenleme sistemin altında bulunan deşarj sistemi sayesinde açığa çıkan enerji ile aracı yeniden şarj ederek maksimum verimlilik konusunda adeta ders veriyor. 

Ruhun Mu Ateş Yoksa Gözlerin Mi Alevden? 

Lamborghini Sian

Yeni Lambo uğruna methiyeler düzülecek bir tasarımla geliyor. Altıgen formdaki egzoz çıkışlarıyla oldukça vahşi duran Roadster, genel tasarımıyla da karizma kelimesini yeniden tanımlıyor. Spor otomobil olmasından dolayı Lamborghini Sian Roadster’ın kapılarının hemen arkasında hava kanalları bulunurken bu hava kanallarına, bir de hidrolik destekli arka kanat eşlik ediyor.

Son olarak yeni Lambo’nun benzersiz tasarımına bir benzersiz özellik daha eklendi. Tamamı satıldığı iddia edilen bu Lamborghini Sian Roadster ’lerin hava deliklerine 3D yazıcılarla alıcının isimleri yazılacak.

arabam.com’da geçen yıl yayınlanmış Lamborghini Sian yazısını okuma için tıklayınız.

Ayrıca hemen her çeşit aracı bünyesinde barındıran arabam.com’un Lamborghini ilanlarına da bu linke tıklayarak göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here