Mercedes Elektrikli Pazarında!

0
2400

Elektrikli otomobiller pek çok açıdan konfor ve ekonomi sunarken şarj istasyonu yetersizliği, menzil- performans, bilgi azlığı gibi sebeplerle henüz ülkemizde yeterince popüler olamadı. Ama giderek daha fazla elektrikli araç kullanımı göreceğimiz kesin. 

Mercedes Elektrikli Pazarında!

Mercedes GLC Hybrit2017’de en çok satan otomobillere baktığımızda 2016’ya oranla Premium sınıfın %10 daraldığı görülüyor. Yani ülkemizde geçen yıl, premium araç satışı %10 azalmış. Pazar payı azalan premium araçlar birer ikişer Türkiye’den çekilebilir diye düşünülürken özellikle lüks sınıfta elektrikli ve hybrit modelleri Türkiye pazarına sokma çabaları görülmeye başladı. Mercedes markası da bu yıl ve 2019’da özellikle premium sınıfta daha fazla elektrikli model sunacak. 

Premium’un Lideri Mercedes Olmuştu!

Mercedes GLC HybritPremium araç satışlarında en yüksek rakama Mercedes ulaşmıştı. Ancak marka bu başarısına rağmen özellikle vergi düzenlemesinin etkisiyle Türkiye satışlarının düşeceği öngörüsünü yapıyor. Bu nedenle de yeni vergi düzenlemesine uygun olarak elektrikli Mercedes modeli sunmayı hedefliyor. Mercedes GLC hybrit modeli, elektrikli Smart modeli ile pazara yeni bir soluk gelecek gibi. 

Hybrit Motorlu Mercedes GLC Hakkında

Öncelikle karşımızda 4X4 bir SUV araç var. 2018’in son çeyreğinde Türkiye pazarına girecek olan Mercedes GLC hybrit modeli, prizden de şarj edilebiliyor. 211 HP gücünde benzinli motor ve 116HP gücünde elektrikli motorun birlikte çalışması ile oldukça etkileyici bir performans sunuyor. Mercedes GLC, toplam sistem gücü 320HP. Aracın torku ise 560Nm. 

Mercedes GLC Şarjı ve Menzili Nasıl?

Mercedes GLC Hibrit motoru ile yani sadece elektrikli motor devredeyken 34km yol yapabiliyor. Araç, 4 tekerden çekişli olarak tasarlanmış. Yol tutuşu mükemmel. 0-100km hıza 5,9saniyede ulaşıyor. Ulaşabildiği maksimum hız verisi ise 235km/s ölçülmüş. 

Mercedes GLC HybritMercedes GLC’nin Bataryası Kaç Saatte Doluyor?

Hybrit Mercedes GLC almayı düşünüyorsanız araç, 2 saatte hızlı şarj olabiliyor. Ayrıca şehir içinde 100km’de 2,5 litre yakıt tüketiyor. 

Premium sınıfta Mercedes almayı düşünenler için hem vergi avantajı hem de yakıt avantajıyla Mercedes Mercedes GLC iyi bir seçenek olabilir. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here