Büyük bir minibüs satın almak istiyorsanız, Mercedes Sprinter , sınıftaki en çok tercih edilen isimlerden biridir. Ve şimdi Mercedes, şu anda satışta olan üçüncü nesil Sprinter’ı piyasaya sürdü. Beklediğiniz gibi, yeni Sprinter, kendisinden önce gelen minibüsten bambaşka bir halde.

En önemli değişikliklerin yapıldığı yer kaputun altında. Motor yelpazesi aynı olsa da, üç güç çıkışında da 2.1 litrelik dört silindirli bir üniteye sahiptir. 3.0 litrelik bir V6 dizel (Sprinter bir V6 sunan satışta olan tek büyük minibüs) ile önden çekişli olarak ilk kez satışa çıktı. Bu, yüklemeye yardımcı olmak için Sprinter’ın yükleme tabanını 80 mm düşürmeye yardımcı olurken, FWD modelinin 3,5 tonluk sürümleri arkadan çekişli varyantlara göre ek 50 kg yük taşıyabilmekte. Daha önce olduğu gibi, Sprinter AWD, ekstra arazi kabiliyeti sağlamak için dört tekerlekten çekiş ve yükseltilmiş bir sürüş yüksekliği ile de mevcuttur.

Standart olarak, Sprinter altı ileri manuel şanzımana sahipken, arkadan çekişli modelde 7Gtronic auto seçeneği bulunur ve FWD modeli, geliştirilmiş verimlilik ve performans için yeni bir dokuz vitesli otomatik tork konvertörüne sahiptir.

Yükleme Alanı ve Pratiklik

Mercedes, yeni Sprinter’ın yük taşıma kabiliyetiyle dikkat çekti. RWD modeli için seçilebilecek dört gövde uzunluğu ve üç farklı uzunlukta FWD ve şasi kabin modellerinin yanı sıra hem RWD hem de FWD panel vanlar ve mürettebat kabini seçenekleri için yüksek tavan seçenekleri ile her ihtiyaca uygun bir Sprinter modeli vardır.

Önden çekişli Sprinter, eşdeğer RWD Sprinter ile karşılaştırıldığında daha düşük bir yükleme tabanına ve ekstra 50 kg taşıma kapasitesine sahiptir, bu da onu çok noktalı teslimat sürücüleri için ideal kılar. Bununla birlikte, hala büyük taşıma sayılarına ulaşan arkadan çekişli modeldir.

Güvenilirlik ve Güvenlik

Yeni Sprinter’da elektrikli hidrolik direksiyonun sunulmasıyla birlikte Mercedes, bir dizi modern güvenlik teknolojisini eklemeyi başardı. Distronic uyarlanabilir hız sabitleyici ve  trafik sıkışıklığı asistanı da eklendi. Böylece dur-kalk trafiğinde minibüsü tamamen durdurabilir ve sürücüden herhangi bir pedal girişi olmadan tekrar yola çıkabilmekte.

Sürüş ve Performans

Mercedes  eskisi kadar gürültülü değil ve sadece start-stop sistemi etkinleştirildiğinde hafif titreşime sahiptir. Sprinter hakkında sizi ilk etkileyen şey, direksiyonun ne kadar hafif olduğudur. Bunun nedeni, artık ne kadar hızlı gittiğinize göre yardımını ayarlayan hıza duyarlı hidrolik direksiyon ile birlikte sunulmasıdır. Düşük hızlarda, yardım önemli ölçüde artar, böylece park etme ve üç noktalı dönüşler bsaitleşti.  İsterseniz tek elinizle tek elinizle olduğunuz yerde birkaç parmağınızı çevirebilirsiniz.

En yeni Sprinter’ın en önemli özelliği güncellenmiş kabinidir. Burada Mercedes’in bazı otomobil teknolojilerini tanıtmak için bir çaba sarf edildi ve dayanıklı plastikler hala mevcut olsa da, lükse her zamankinden daha fazla taviz var. Kabinin etrafında daha fazla ses yalıtımı var ve bu, gürültüyü azaltmak için koltukların arkasındaki tavan kaplaması ve bölme için bir sürü kaplamayı içerirken, panel vanlardaki kontrplak kaplama, yoldaki tümseklere çarptığınızda kabin gürültüsünü azaltmaya yardımcı olur.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here