Ford Transit kamyonet, yıllarca ülkemizin yükünü çekmiş ve halk tarafından en çok sevilen kamyonetlerden biri olmuştur. Gerçek şu ki, kamyonet segmenti, Renault Trafic  Mercedes Sprinter ve VW Crafter gibi bir dizi rakiple, günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar rekabetçi ve kalabalık hale geldi. Transit’in yalnızca birkaç modeli varken, Ford şimdi Transit adını her zamankinden daha çok aracında kullanmaya başladı; Transit Courier, Transit Connect ve Transit Custom olarak adlandırılan kamyonetleri var artık.

Teknik Özellikleri

Eski 2.2 litrelik motorlara göre %13 yakıt tasarrufu sağlamakta ve Seçici Katalitik İndirgeme (SCR) sistemine sahip Ford’un gelişmiş 2.0 litrelik EcoBlue motorları tarafından artık kullanılmaktadır. Transit, Euro 6 emisyon standartları kapsamında girmek için AdBlue  kullanmaya başladı. Artık tüm Transitlerin artık yeniden doldurmaya gerek kalmadan yaklaşık 10.000 km dayanacak 21 litrelik bir AdBlue deposuna sahip olduğu söylemeyi de unutmayalım.

Ford’un Auto-Start-Stop, rejeneratif frenleme ve vites değiştirme göstergesi gibi özellikler bu verimlilik performansına katkıda bulunuyor ve tüm Transit modellerinde bulunan en yeni 2.0 litrelik EcoBlue dizel motorda bunların cabası. Dört silindirli motor, her döngüde silindire altı yakıt enjeksiyonu yapabilen, 2 bar basınca dayanabilen  common-rail enjektörlerle gelişmiş bir yanma sürecine sahiptir. Ford’un beğeni toplayan EcoBoost benzinli motorlarından alınan düşük intertia turboşarj teknolojisi, azaltılmış iç sürtünme ve yerleşik bir egzoz gazı devridaim sistemi de var. Güçlü 168hp versiyonu, 179g / km CO2 emisyonu ile uzun dingil mesafesi / orta tavan (L3 / H2) formunda 6lt yakıt tüketmekte. ancak arkadan çekişli modellerde yakıt tüketimini fazladır.

Yükleme Alanı ve Pratiklik

Transit lastik aralığı çok geniştir.  Minibüsler, Transit Jumbo’da 2,9 ton ila 4,7 ton arası brüt araç ağırlıkları ve 9,6 metreküp ila 15,1 metreküp arası yük hacimleri sunuyor. Transit’in bazı rakipleri 17 metreküp kadar yükseliyor, bu yüzden Ford bu alanda biraz yetersiz kalmıştır. Ford, Transit’in yük alanının kullanılabilirliğini artırmak için de çalıştı. Parlak LED aydınlatma ve minibüsün duvarlarını yukarı doğru uzatan sert plastik yükleme zemini kapakları gibi küçük özelliklere sahiptir. Yükleme alanı, önceki Transit’e göre daha düzgün bir şekle sahiptir, bu nedenle daha büyük eşyaları içeriye almak daha kolay olacaktır. Kapılar ardına kadar açılıyor ve arka kapıların içinde onları 180 derece açmaları için serbest bırakan kullanışlı bir mandal var.

Güvenilirlik ve Güvenlik

Ford, bir minibüste şimdiye kadar görülen en gelişmiş ESC denge kontrol sistemlerinden birini ticari araçlar için özel olarak tasarlanmış çeşitli eklenti özellikleriyle donattı. Artık yan rüzgarlarla başa çıkmaya yardımcı olmak için Yan Rüzgar Dengeleme sistemi var. Sürücünün bir viraja çok hızlı girdiğini algıladığında Transit’i kontrol altında tutmak için ayrı tekerlekleri frenleyebilen Viraj Kontrol teknolojisi var. Yük Uyarlamalı Yuvarlanma Stabilite Kontrolü, arkadaki ağır bir yükün dengesizleştirici etkisini ortadan kaldırır.

Daha da etkileyici olanı, yaya algılama özelliğine sahip Ford’un Çarpışma Öncesi Yardımcısının Transit’de oluşu. Seçenekler listesinden mevcut olup, yaklaşan bir çarpışmayı algılayıp sürücüyü uyarabilir, fren sistemini önceden hazırlayabilir ve ardından sürücü tarafından herhangi bir işlem yapılmazsa otomatik olarak frenleme yapan bir özelliktir.

Bu yüksek teknolojili güvenlik ağına ek olarak, tüm Transitlerde ayrıca ön, yan ve perde hava yastıkları bulunur. Lastik basıncı izleme, şerit tutma yardımı, viraj farları ve dikiz aynasında renkli bir görüntü gösteren düzgün bir geri görüş kamerası da mevcuttur.

Sürüş ve Performans

Transit’te, 2.0 litrelik EcoBlue common-rail dizel motorun tüm türevleri olan üç motor gücü seçeneği mevcuttur. Serinin en iyisi olan 168bhp versiyonu, sadece 1.750rpm’den itibaren 405Nm tork ile desteklenen mükemmel performans ve esneklik sunar. Minibüsünüzün yük kapasitesine düzenli olarak yaklaşıyorsanız, seçmeniz gereken motor bu olabilir, ancak esnekliği ve üstün inceliklerini yapmasanız bile, onu oldukça arzu edilen bir seçenek haline getirir. .

Kabin ve İç Mekan

Transit kabin, tasarım açısından Ford binek otomobillerinden büyük ölçüde ödünç aldı ve pek çok tanıdık tasarım benzerliği oluştu. Dayanıklılık adına Ford, plastiklerin dayanıklılığını artırdı. Uzun süre dayanacak şekilde inşa edilmiş gibi görünen çok sağlam bir ortam oldu. Bilgi-eğlence işlevlerini yöneten 4 inçlik merkezi ekran, modern standartlara göre küçük taraftadır. Gösterge panelinin altındaki düğme kümesi, basit görevler sezgisel hale gelmeden önce biraz mastering gerektirir. Yazılım, Ford SYNC sistemidir ve Bluetooth standart olarak dahil edilmiştir.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here