Mercedes, A ve B sınıfından Ax Renault kaynaklı dizele geçiş yapacağını bildirdi. Birkaç Mercedes-Benz kompakt otomobilinin Fransız otomobil üreticisinin 1.5 litrelik dizel motorunu aldığını onaylayan Renault-Daimler ortaklığı iki yıldan daha uzun bir süre önce oluşturuldu. Ancak Alman markanın en küçük modelleri için fabrikayı kullanmayı bırakacağı anlaşılıyor.

Mercedes A serisinin Kullandığı Ax Renault Kaynaklı 1.5 lt Dizel

Model, Renault tarafından üretilen 1.5 litrelik (1.461 cc) turboşarjlı bir dizel motordan güç alıyor. Esasen Dacia serisinde kullanılan aynı birim, farklı ECU, alternatör, AC kompresör, başlatma / durdurma işlevi ve diğer bazı özellikler parçalar

Hafif bir güç artışıyla birlikte gelir ve çift kavramalı yedi vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere 116PS (114hp / 85kW) ve 260Nm (192lb-ft) tork sağlar. Bu, yeni Dacia Duster dCi 110’da elde edeceğinizden 16PS (16hp / 12kW) ve 20Nm (15lb-ft) daha fazla tork demektir.

Bu yöndeki ilk adım, CLA 180d’nin mevcut konfigürasyonda biraz daha uzun süre yaşayacağı halde, A-Serisi ve B-Serisi artık onunla birlikte mevcut olmayacağının bildirilmesi bekleniyordu. Ancak artık 1.5 dCi, bir sonraki Citan ve T-Class kompakt MPV’de de kullanılacak.

mercedes-benz-a180d-dci
Mercedes-Benz Ax Renault Kaynaklı 1.5 lt Dizel

Mercedes-Benz Araçlarında Güncelemeler

Yeni güncellemede 1.5 DCI, A ve B sınıfında bildirildiğine göre yeni 2.0 litre dizel, kullanılmaya devam edecek. Beklenen çıkış, giden sürümlerle aynı olan 116 PS’dir (114 HP / 85 kW). Ancak tork 260’tan 280 Nm’ye (192-207 lb-ft) biraz iyileştirilmiş gibi görünüyor.

Diğer bir yenilik de, A180d ve B180d’deki mevcut yedi vitesli aracı kullanımdan kaldıracak yeni bir sekiz ileri çift kavramalı otomatik şanzımanın piyasaya sürülmesidir. Yeni güç aktarım biraz daha 129 g / km kadar, CO2 emisyonlarının yaklaşık 147 g / km ile kirletici olacak, 0-100 km / s damla yardımıyla anlaşılmaktadır. Mercedes kompakt hatchbacklerde 0-100 km’ye, daha önceden 10,5 saniye olan çıkış süresi 10 saniyenin altına inecek.

Henüz onaylanmayan güncellemelerin arabaları daha pahalı hale getirmesi bekleniyor, ancak henüz resmi bir kelime yok ve modeller piyasaya çıktığında daha fazlasını öğrenmemiz gerekiyor. Üretimin Aralık ayında başlayacağı söyleniyor, bu nedenle teslimatların büyük olasılıkla önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor.

Fotoğraf Galerisi

Yeni Elektrikli Mercedes SUL, Maybach’ten İlham Alacak

İkinci el Mercedes-Benz ilanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here