2017 Mercedes E Serisi Coupe İnceleme

0
8094

Mercedes son zamanlarda tasarım anlamında önemli adımlar attı. Eskiden Mercedes modellerinde ağır başlı bir tasarım anlayışı hakimken artık sportifliği de öne çıkartan modellerle tüketicilerin kalbinde yer etmeye başladılar. Sedan nesliyle sportif bir otomobil olan E Serisi’nin coupe versiyonu ise tamamen başlı başına sıfırdan tasarlanmış bir otomobil. Yani Mercedes bu aracı tasarlarken sedan versiyonunun iki kapısını karosere gömerek aracı coupe’ye benzetmemiş, tamamen yeni bir coupe tasarlamış. Bu sayede E Serisi Coupe ‘de ailesinin karakteristik özelliklerini görürken aynı zamanda sportif karakterden de ödün verilmemiş. Aracın ön kısmında yatık A sütunu dışında sedan versiyonla benzer çizgiler kullanılmış.

Profilden geniş aks mesafesinin dikkat çektiği araçta kullanılan büyük camlarla da araca dışardan bakarken bile ferah bir atmosfere sahip olduğu belli oluyor. Arka kısımda geniş iz açıklığı hemen fark edilirken arkadaki ikili egzoz çıkışı ve büyük yapılı stoplar da aracın güçlü görünümünü pekiştirmiş. Dikkat çekme konusunda en ufak bir eksiği bulunmayan Mercedes-Benz E Serisi Coupe diğer premium rakiplerinden tasarım olarak önde.

Mercedes E Serisi Coupe İç Mekan

Kalite ve konfor konusunda uzman olan Mercedes-Benz, E Serisi’nde yine ustalığını konuşturmuş. Her ne kadar bir coupe olsa da yaşam alanı genişliği konusunda son derece başarılı olan E300 Coupe’de yeni tasarımlı koltukların da etkisiyle diz mesafesi konusunda büyük ilerleme kaydedilmiş.

E Serisi Coupe

Aracın toplam yüksekliğinin de fazla olması sayesinde iç mekanda iri yapılı olsanız da baş mesafesi konusunda sorun yaşamıyorsunuz. Ergonomi ve işçilik konusunda oldukça başarılı olan iç mekanda herkesin hoşuna gitmeyen detayların başında ise orta konsolda kullanılan kaplamalar gelebilir. Bu tarz bir araçta sportif tatlar arayanlar için kullanılan ahşap kaplama biraz demode kalabilir. Neyse ki iç mekandaki bu kaplamalarda pek çok seçenek var ve tüketiciler kendi istekleri doğrultusunda bu kaplamaları değiştirebiliyorlar.

E Coupe’nin arkasında 425 litrelik bir yükleme alanı bulunuyor. Her ne kadar bir coupe olsa da aracın bagajına yükleme yapmak yükleme eşiğinin çok yüksek olmaması sayesinde sorun olmuyor. Ayrıca arka koltuklar da katlanabildiği için alanı büyütmek çok kolay.

Motor

E Coupe modeli ülkemizde biri dizel iki motorla ithal ediliyor. Tüm motorlarda 2.0 litrelik 4 silindirli blok kullanılırken dizel motor E 220d adıyla satılıyor ve istenirse dört tekerlekten çekişle alınabiliyor. 194 HP güç üreten bu motor da sahip olduğu performansla benzinli motorları kıskandırıyor.

Testini yaptığımız E300, 1991 cc’den 245 HP güç elde ediyor. 370 Nm torka sahip olan bu motor gücünü arka tekerlekleri üzerinden 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla yola aktarıyor. Motorla uyumu yüksek olan şanzımanın da katkısıyla ilk hareket anından itibaren hızlanma isteği hiç kesilmeyen motor ara hızlanmalarda da şanzımanla uyum içinde. Oldukça sarsıntısız ve sessiz çalışan motor iç mekandaki konforun da artmasını sağlıyor.

Mercedes E 300 versiyonunda 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel de olsa şu an için alınamıyor. Her ne kadar 2.0 litrelik motor kulağa yakıt konusunda oldukça müsrif gibi gelse de aslında durum hiç de öyle değil. Özellikle 9 ileri oranlı şanzıman sayesinde araç genel kullanımlarda 1500-2000 d/d aralığında seyrediyor ve hep üst viteslerde ilerliyor. Bu sayede yakıt ekonomisi yapabilen E300 Coupe fabrika verisi ortalama 7 litreye ihtiyaç duyuyor. Sakin kullanımlarda da bu değere ulaşmak inanın hiç de zor değil.

Güvenlik

İlk kez 1998 yılında EuroNCAP tarafından çarpışma testine alınan Mercedes E Serisi en son geçtiğimiz yıl bu teste tekrar alındı. Sedan karoserle yapılan testte, model 5 yıldız almaya hak kazandı.

E Serisi Coupe

Yetişkin korumasından %95 başarı elde eden E Serisi, çocuk koruması alanında %90 başarılı oldu. Yaya güvenliğinden %77 alan modelin güvenlik yardımcıları ise %62 başarı sağladı. Coupe modelde aktif ve pasif pek çok güvenlik elemanını standart donanımda sunan Mercedes-Benz’de ABS, EBD, ESP, sürücü-yolcu-yan ve perde havayastıkları başta olmak üzere zengin bir güvenlik duvarı tüketicileri bekliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Mercedes modellerinde tüketiciler için ilk aranılan özellik yüksek konfordur. E Serisi’ni tüm karoser seçeneklerinde de konfor konusunda en ufak bir sıkıntı yaşanmıyor. Benzinli motorda ise bu konfora performans da eşlik ediyor.

Aracın 245 HP gücü modelin tüm performans beklentilerini karşılamasını sağlarken yüklü durumlarda bile en ufak bir güç eksikliği hissedilmiyor. Her ne kadar konfor odaklı bir yapıda olsa da E Coupe performanslı kullanımlarda bile başta yol tutuşuyla olmak üzere oldukça etkileyici sonuçlara imza atıyor. Aracın direksiyon sistemi yerini aldığı nesle göre bir hayli ilerleme kaydetmiş.

Direkt çalışan ve yoldan iyi geri bildirim alan direksiyon sistemine eşlik eden hafif sert süspansiyon sistemi yolculukların güven içinde gerçekleşmesini sağlıyor. Her ne kadar aracın standart donanımında 17 inçlik jantlar olsa da satılan pek çok araçta 18 hatta 19 inçlik lastikler kullanılıyor. Boyutların büyümesi sayesinde performanslı kullanımlarda daha iyi yol tutan bir araç haline gelen E Coupe, buna karşılık bu büyük lastikleriyle bile konfordan ödün vermiyor.

19 inçlik jantlar nedeniyle arkada bir miktar darbe emişleri hissetseniz de süspansiyonlar bu konuda çok başarılı çalışıyor. Tek kapılı otomobillerin ortak sorunu olan iç mekana yansıyan gürültü konusunda da başarılı olan E Coupe’de hız artıkça da yaşam alanına önemli bir gürültü yansımıyor.

E Serisi Coupe Teknik Özellikler

Motor 2 Litre
Motor Hacmi 1991 cc
Silindir Adedi 4
Maksimum Güç 245 HP
Maksimum Tork 370 Nm
Performans
0-100 km/s Hızlanma 6.4 sn
Maksimum Hız 250 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka Disk
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi 8.9 lt/100 km
Şehir Dışı 5.9 lt/100 km
Karma 7.0 lt/100 km
CO2 Emisyonu 160 gr/km
Boyutlar
Uzunluk 4826 mm
Genişlik 1860 mm
Yükseklik 1430 mm
Dingil Mesafesi 2873 mm
Bagaj Hacmi 425 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 73 lt
Boş Ağırlık 1685 kg
Lastik Boyutu 225/55 R17

 

İkinci El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here