Renault’nun yarış ve spor otomobilleri odaklı modeller üreten markası Alpine, A110 spor modellerini 2022 yıl içerisinde satışlarını arttırarak 3,546 adet sattı. Hafif ve hızlı otomobilleri ile dikkat çeken marka şuan sadece spor arabalara sahip marka, model yelpazesini genişleterek önümüzdeki yıllarda yeni SUV modelleri üretecek.

Satışlar Yüzde 33 Arttı

Alpine’in satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 oranında arttı. Şuan sadece A110 modeli satışa sunulsa da ilerleyen yıllarda yeni modeller satışa sunulacak. Ayrıca Renault CEO’sunun yaptığı açıklamada elektrikli crossover modelinin 2027 ve 2028 yılında satışa çıkarmayı planladığını açıkladı. Böylelikle 2028 yılıyla birlikte iki farklı elektrikli SUV modeli satışa çıkacak. Fakat modeller ilk önce ABD pazarında satışa çıkacak ve ardından diğer pazarlarda göreceğiz.

Alpine, 150.000 Adet Otomobil Satmayı Hedefliyor

alpine a110

Renault, Alpine hakkında yeni stratejiler geliştirmeye devam ediyor. Yeni ülke ve pazarlara ulaşmayı hedefliyor. Marka, Alpine’in satışlarını önümüzdeki on yıl içerisinde 150.000 adet üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Alpine’in şuan satışta olan tek modeli Alpine A110 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here