Alpine A110 Sastruga: Art Paris’e Özel Araba

0
1793
Alpine A110 Sastruga, önden görünüm

Alpine, modern ve çağdaş sanat fuarı Art Paris 2022’ye özel olarak tasarlanan benzersiz sanat otomobili olan Alpine A110 Sastruga ile sahneye çıkıyor. Fransız markasının yeni ‘tek seferlik’ modeli olan bu sanat eseri göz kamaştırıyor. Ayrıca bu sanat arabası çok özel bir tasarım ve yapay zekanın birleşiminden oluşuyor. Bu ikisinin birleşiminin sonucu ise geometrik dalgalar, karın erozyonu ile oluşan dalgalarını yansıtan bir stile sahip. Böylece bu anlamları taşıyan ‘sastrugi’ de bu sanat eserinin isminde yer alıyor.

Alpine A110 Sastruga, önden görünüm

Alpine A110 Sastruga Tasarımı

Üstyapının estetiği, Fransız sanat kolektifi Obvious ile işbirliği içinde gerçekleşti. Ayrıca yapay zeka yazılımı da kullanıldı. Bu özel arabaya bakıldığında kutuplara referansla keşfedilmemiş uzak yerler akıllara geliyor. Bunun sonucu olarak, buzulun tipik mavi ve beyaz birleşimi arabanın hakim iki rengi oluyor. Böylelikle Alpine A110 Sastruga şehirde hareket eden buzul dalgası hissiyatı veriyor.

Alpine A110 Sastruga, arkadan görünüm

Sanat kolektifi Obvious, bu çok özel arabayı üretirken Alpine’den ilham aldı. Özel dış boyası buzulları çağrıştırdığı kadar üreticinin tarihi tonlarını da çağrıştırıyor. Bu sanat eseri otomobil sanatsal kolektif Obvious’un modern makine tekniklerini kullanmasıyla ortaya çıktı. Ayrıca Fransız markasının yarışlarda kullandığı Le Mans, Pedralbes, Pescara, Montjuïc, Monsanto, Magny-Cours ve Paul Ricard gibi ünlü parçalardan ilham alıyor. Böylece Alpine A110 Sastruga birden fazla anlamı barındıran bir esere dönüşüyor.

Alpine’in Matematiksel Denklemi

Alpine algoritması

Bunlara ek olarak, çarpıcı merkezi egzozun hemen üzerinde bir matematik formulü yer alıyor. Fransız spor otomobilinin tasarımında yer alan matematiksel formül cömertçe gözler önüne seriliyor. Alpine yaptığı açıklamada Alpine A110 Sastruga sayesinde geleceğe dair vizyonlarını yansıtmayı başardığını söyledi. Özgün tasarımıyla benzersiz bir sanat eseri olan bu model tam olarak DNA’yı yakalamış durumda. Ayrıca Alpine’in gelecek hedefi kendisini yeniden icat ederken teknolojik yenilikleri kullanmak. Bu esnada da sanatçıların fikirlerine de yer vermek.

Son olarak, 10 Nisan’da ‘Art Paris 2022’ fuarında gösterime çıkacak olan Alpine A110 Sastruga merakla bekleniyor. Paris’teki Place Joffre, Grand Palais Éphémère’de bulunan fuara giriş ücreti ise 30 Euro.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here