Renault F1 takımının önümüzdeki sene yani 2021 Formula1 sezonunda Alpine ismiyle yarışacağının haberini yapmıştık. Geçtiğimiz hafta Redbull takımlarına motor sağlayan Japon üretici Honda’nın 2021 sonrasında F1’i bırakacağı açıklandıktan sonra işler biraz karıştı. Peki bu işleri neden karıştırıyor?

 

Renault bu sezonda kendisi dışında sadece McLaren F1 takımına motor sağlıyor. McLaren F1 takımının 2021 sezonunda Mercedes motoruna geçeceğini açıklaması, önümüzdeki sene başka kimseye motor sağlanmayacağı anlamına geliyor. Ancak FIA kuralları gereği mevcut durumda motor tedarikçisi bulamayan takım olursa, en az motor tedarik eden üretici motor tedarik etmek zorunda kalıyor. Bu da RedBull takımlarının Ferrari veya Mercedes ile anlaşamaması durumunda Renault takımına ekstra motor tedariği sorumluluğu yüklüyor.

Cyril Abiteboul

Büyük bir değişikliğin arifesinde olan Renault-Alpine F1 takımı ise sorumluluğunun bilincinde olduğunu ve üstüne düşen görevi yerine getireceğini daha önce belirtmişti. Bugün Motorsport.com’a konuşan Renault F1 takım patronu Cyril Abiteboul : “3. parti çalışmalar, kendi stratejimizi etkilemeyecek. Stratejimiz açık. Burada fabrika takımımız için varız, biz bir fabrika takımıyız çünkü motor tedarikçisi olarak çok az kazanç sağlıyorsunuz. F1’de motor tedarikçisi olmak, ticari açıdan sizi uçurmuyor. Honda’nın çekilme haberi, bunun kanıtı olabilir. Bunu 2014’te fabrika takımı olarak dönme kararı aldığımızda gördük. Honda da kendisi için benzer sorular sorup farklı kararlar almış olabilir. Bizim programımız kendi takımımız etrafında kurulu. Gelecek sene özellikle Alpine markası etrafına kurulu olacak ve bu durum değişmeyecek. Uymamız gereken belli zorunluluklar olursa, onlara uyacağız ancak tüm çabamız, yaptığımız her şey stratejik hedefimize ulaşma yönünde olacak. Yani Alpine markasını yükseltmek için yarışlar kazanmaya çalışacağız. Red Bull için bir başka çözüm, Honda’nın motoruyla alakalı haklarını satın alacak birilerini bulmak olabilir. Bu tür fikirlerin ortaya çıktığından eminim. Sıfırdan başlayacak olanlar, 2022’de hazır olamazlar. Bu kesinlikle açık.” dedi.

2.El Renault Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here