Dünyanın en sağlam otomobil markası olan İsveçli Volvo, 2022 yılının Kasım ayında elektrikli araç model yelpazesindeki amiral gemisi Volvo EX90’ı tanıtacağı duyurulmuştu. Markanın elektrifikasyon sürecindeki en küçük üyesi olacak fiyat olarak da ulaşılabilir seviyede olacak. Markanın CEO’su elektrikli Volvo EX90 modelinin ne zaman tanıtılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Elektrikli EX30, Kompakt Boyutlarda Üretilecek

Markanın CEO’su Jim Rowan, CarSales‘e yaptığı açıklamada EX90’ın tanıtılacağı tarihi 15 Haziran olarak açıkladı. Rowan, yeni elektrikli modelin XC40’a göre daha küçük boyutlarda üretileceğini söyledi. Ayrıca daha güvenli, yeterli menzil ve geniş iç mekanıyla beklentileri fazlasıyla karşılayacağı söyleniyor. Bununla birlikte Geely grubunun SEA platformu üzerinde inşa edileceği de biliniyor.  Standart olarak arkadan itiş düzenine sahip model farklı batarya seçenekleriyle de sunulacak. Menzil konusunda çok iddialı olmasalar da menzil değerinin yeterli olduğuna vurgu yapıldı. Tahmini olarak 460 kilometre menzil seçeneğine sahip olacağı konuşuluyor.

Volvo EX30, Gençlere Hitap Edecek

Volvo EX30

Aracın üretimi ise Çin’de ki fabrikada yapılacak ve tasarım konusunda henüz kesin bir model yok. Fakat EX30’un EX90’e benzer silüette ve boyutlarda olabileceği konuşuluyor. Ayrıca XC40 ve C40 Recharge’ın altında konumlanacak. Hem fiyat hem abonelik sistemi ile birlikte aracın hedef kitlesi ise gençler. Kompakt araç aynı zamanda büyük araç kullanmak istemeyen insanlara da hitap edecek. Son olarak Geely ile ortaklık yapan marka, SEA platformu üzerinde kurulacak. Bu sayede markanın 2025 yılına kadar 1,2 milyon araç satma hedefine yardımcı olacak.

Volvo’nun dünyanın en sağlam arabalarını ürettiğini biliyoruz. İsveç çeliği ile üretilen bu otomobiller en ağır kazaları dahi ufak hasarlarla atlatabiliyor. Peki Volvo Neden En “Sağlam” Araba Markası? diye merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here