2021 Harley-Davidson Bronx

0
1224

Harley-Davidson Bronx’un gelecek yıl satışa çıkması planlanmaktadır. Harley-Davidson yaklaşık iki yıl önce çeşitli fotoğraf ve bilgiler sızdırmıştır. Geçtiğimiz günlerde Milano da resmi olarak tanıtıldı ve daha önce “Street fighter” olarak lanse edilse de “Bronx” isminin verildiği netleşti. Böylece 2021 Harley-Davidson Bronx hakkında herşey netleşmiş oldu.

Pan Amerikaya benzer şekilde yapılan Bronx, macera motosikleti olarak ortaya çıkacaktır. Pan Amerika, Harley-Davidson’un yakın zamanda üretip, satışa geçeceği adventure motosiklettir. Çeşitli özellikleriyle ve üzerindeki motor bloğuyla beraber markasından çok daha farklı bir karakteristik yapıya sahiptir. İlk seçenek olarak 975cc, 115 beygir ve sıvı soğutmalı olarak karşımıza çıkacaktır. İkinci seçenek olarak 1250cc, 145 beygir olarak satışa çıkarılacaktır. Motor bloğunun adı Revolution’dur. Harley-Davidson bu motor bloğunun benzerini, 2001 yılında street 750’lerde kullanmıştır.

Geleneksel 45 Derecelik motor bloğu açısı ve Ducati motor bloklarının 90 derecelik açısından yola çıkılarak ortaya 60 derecelik V-Twin motor bloğu açısı yapılmıştır. Bu açı derecelerinde titreşimi azaltmayı hedeflemektedirler. Fren sistemi olarak önde çift disk brembolar, arkada tek disk brembo fren sisteminin olması beklenmektedir. Harley-Davidson Bronx ABS, çekiş kontrolü gibi donanımlara da sahip olacaktır. Firmanın Michelin ile özel bir anlaşma sağlayıp, HD Bronx markası adına özel lastik üreteceği konuşulmaktadır.

 

Bilinirliğin Dışında Tasarım2021 Harley-Davidson Bronx

2021 Harley-Davidson Bronx diğer Harley-Davidson modellerinden çok daha farklı tasarıma ve özelliklere sahiptir. Tasarım olarak Honda MSX125’in ilk modelleri ve Yamaha MT-07’nin tasarımına benzemektedir. Harley-Davidson kullanıcıları Bronx’u sevecekler mi? sorusu akıllara gelmektedir. Tasarım ve teknik özellikleri Harley-Davison’un geleneklerine aykırı ve modern tarzda olduğu için kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Geçmiş yıllarda Harley-Davidson ilk elektrikli motosikletlerini tanıttığı zaman kullanıcılar tarafından tepki çekmişti. Tasarım olarak kompakt, şehir içi ve şehir dışı sürüşler için uygun olduğunu görmekteyiz. Yolcu ve artçı selesinin ekstra geniş ve etli olması, konfor hissiyatını şimdiden sağlamaktadır. Akıllara gelen bir başka soru ise motosikletin sesidir. Harley-Davidson motosikletlerin genellikle kendine has bir sesi vardır. Bu motosikletin sesi, alışıla geldik HD’den çok daha farklı olacaktır.

2021 Harley-Davidson Bronx için gerekli ayrıntılar, 2020 yılının son aylarında satışa çıktığı zaman görülecektir. 2022’ye kadar Harley-Davidson dokuz adet street fighter modeli, 2 adet adventure ve 5 adet kullanıcılar için farklı konseptlerde motosiklet modeli çıkaracaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here