Harley Davidson, Serial 1 Bash/Mtn İsimli İlk Elektrikli Dağ Bisikletini Tanıttı!

0
2056
Harley Davidson Serial 1 Bash/Mtn

Amerikalı motor üreticisi Harley Davidson, ilk elektrikli dağ bisikletini tanıttı. Serial 1 Bash/Mtn isimli bisiklet, basit tasarımı ve az bakım gerektiren donanımı ile dikkat çekiyor. Ayrıca şirket ilk elektrikli dağ bisikletini sınırlı sayılarda üretmeyi planlıyor. Harley Davidson motosikletini yıllardır Türkiye’de satışa sunmaya devam ediyor. Bu sebeple Serial 1’leride yollarda görebiliriz! Serial 1 Bash/Mtn elektrikli dağ bisikletini sizler için inceledik.

Ön ve Arka Süspansiyon Yok!

Harley Davidson Serial 1 Bash/Mtn

Öncelikle markanın şehir bisikleti olan Mosh/Cty modeline benzer bir görünüm sunuyor. Premium olarak üretilen bu model TRP hidrolik disk frenler, içten yönlendirilmiş kablo ve teller ile entegre edilmiş LED aydınlatma dahil olmak üzere bir çok Mosh/Cty bisiklet ile ortak noktalara sahip. Bu elektrikli dağ bisikletini diğer serial 1 modellerinden ayıran en önemli özelliği ise Gloss Graffiti grafikli Yucca Tan boyasıdır.

Harley Davidson’un yeni elektrikli bisikletinin ön ve arka süspansiyonu bulunmuyor. Bunun yerine SR Suntour NCX adı verilen süspansiyonlu bir sele kullanılmış ve bu sayede uzun ömürlü ve kullanımı basite indirgemek istemiş. Şirket aslında eksik noktaları avantaja çevirmeye çalışmış. Serial 1’in marka direktörü Aaron Franks, “Teknolojiyi yönetmek ve sürdürmek konusunda ne kadar az endişe duyarsanız, her sürüşün keyfini çıkarmaya o kadar fazla odaklanabilirsiniz.” dedi.

Tek Şarjla 153 KM Menzil!

Harley Davidson Serial 1 Bash/Mtn

Bisikletin motor bölümüne geldiğimizde, bakım gerektirmeyen Gates Carbon Drive kayışı ve 90 Nm tork üreten Brose S Mag bizi karşılıyor. Ayrıca 529Wh lityum piliyle birlikte geliyor. Bisikleti tam şarj etmek ise yaklaşık olarak 5 saat alıyor. Bununla birlikte kullanıma bağlı olarak 50 ile 150 km arasında bir menzile sahip. Fakat menzil değeri sürücü kullanımına, yolun durumuna göre değişiklik gösterebilir. 22 kg ağırlığındaki bu elektrikli bisiklet güç aktarımında pürüssüz sürüş sağlıyor. Ayrıca dört pistonlu TRP hidrolik disk frenler ile fren daha hassas hale gelmiş.

Harley Davidson Serial 1 Bash/Mtn Fiyatı Ne Kadar?

Harley Davidson Serial 1 Bash/Mtn

Harley Davidson’un Serial 1 Bash/Mtn ismini verdiği elektrikli bisikletinin fiyatı ise 3,999 dolar fiyat etiketine sahip. Fakat bisikletten sadece 1.050 adet üretmeyi planlıyor ve neredeyse yarısı ABD piyasasına gönderiyor.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here