Brabus 900 XLP Tanıtıldı!

0
1883
Brabus 900 XLP Tanıtıldı

Brabus adını çoğumuz duymuşuzdur. Eğer bilmeyenler varsa Brabus, Mercedes Benz için özel modifikasyonlar sonucu nadir modeller üreten bir kuruluştur. Brabus model araçlar normal Mercedes Benz modellerinden özel “B” logolarıyla birlikte kolayca ayırt edilebiliyor. Bugün Brabus ‘un üretmiş olduğu Brabus 900 XLP modelini inceleyeceğiz.

BRABUS 900 XLP İnceleme

900 XLP İnceleme Mercedes-AMG G 63 temelinde üretilen Brabus 900 XLP dikkatleri çekmeyi oldukça başardı. Modelin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Brabus tarafından sadece 10 adet üretilecek olan Brabus 900 XLP, G-Serisi’nin ikonik tasarımını taşıyor. Ancak bu modeli bambaşka bir forma sokuyor. Bununla beraber G 63 altyapısının üstüne kurulan bu model sahip olduğu, 4.5 litrelik çift turbo şarjlı V8 motorla beraber piyasaya çıkıyor.

900 XLP Teknik Özellikleri

Teknik özellikleri ve İç detay

Brabus 900 XLP 4.5 litrelik motora sahiptir. Bu motor çift turbo şarjla desteklenen V8 bir motordur. Aynı zamanda bu motor 888 beygir güce, 1250Nm tork değerlerine sahiptir. Bununla bu birlikte model 7.7 litrelik motora sahip Mercedes Unimog modelinden daha fazla güç üretmektedir. Üstelik bu motor ince ayarlara sahip turbo şarjlara ve mühendislik harikası paslanmaz çelik egzoz sistemine sahiptir. Aynı zamanda dokuz vitesli (9gtronic) otomatik şanzımana sahiptir. Bu şanzımanın eksikleri ise dört çeker (4×4) sistemi ile tamamlanıyor. Aynı zamanda sadece 4.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Ayrıca bu model standart G 63 modeline göre 286 kilogram daha ağır. Yani 2936 kilogram ağırlığında olduğunu da belirtmeden geçemeyiz.

Ekstra ağırlığın büyük bir bölümü ise tavan tafı, ağır koşullara oldukça uygun olan vinci, dörtlü yardımcı arazi LED ışığı, daha kaslı gövde kiti ve 22inch özel Monoblock Z HD dövme jantları oluşturuyor. Ayrıca 900 XLP aktif egzoz sisteminin uçları da dahil olmak üzere hafifletilmiş karbon fiber parçalardan oluşan sportif dış detaylara sahip.

İç yaşam alanında tercih olarak “Mondial Black” rengindeki derisi ve Brabus deniz kabuğu elmas kapitone kullanılmıştır. Üstelik tekerlek ve logolarda kullanılan kırmızı detaylar sportif bir görünüm katmıştır. Aynı zamanda da iç yaşam alanının tasarımı tamamlamış bulunuyor. Bununla birlikte kapı kollarında, panellerde ve düğmelerde karbon fiber detaylar kullanılmıştır. Bununla birlikte dış tasarımdaki sportif duruş iç yaşam alanında da hissedilmektedir.

Son olarak Brabus 900 XLP’nin fiyatı henüz açıklanmadı. 

İkinci El G Kasa Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here