2020 Harley-Davidson LiveWire İncelemesi! LiveWire, elektrikli araç mühendisliği ve tasarımını bir kenara bırakırsak, birinci sınıf fiyatlı bir motosiklettir. Debriyaj ve vites kollarından yoksun olması dışında, işlevsel olarak diğer motosikletler gibidir.

2020 Harley-Davidson LiveWire

LiveWire 120 voltluk ev akımıyla bir gecede veya ticari bir hızlı şarj cihazında bir saatlik sürede şarj olur. Mühendisler LiveWire’ı düşük hızlarda çevik hale getirmek için çok çalıştılar. Harley ideal koşullar altında 3 saniyede 0-96.5 km/saat hız yapabildiğini iddia ediyor. Daha az maliyetli içten yanmalı süper motosikletler daha hızlıdır, ancak ne olursa olsun, LiveWire çizginin dışında yeterince heyecan verici.

2020 LiveWire, titreşimli ve yüksek sesli atalardan kalma Harley’lere muazzam bir tezat oluşturuyor. LiveWire dişli kayış son tahrik, lastik gürültüsü, hafif arka plan motoru, kontrolör, güç aktarma organı ve soğutma fanı gürültüsünden gelen bir uğultu dışında göreceli bir sessizlik içinde yola devam ediyor.

LiveWire Performansı

Sıvı soğutmalı motor, pil takımı ve yukarıda belirtilen tasarım LiveWire’ın belirleyici unsurlarıdır. Dökme alüminyum, cıvatalı şasinin altında altı kutuplu (Tesla’nın Model 3’teki gibi) sabit mıknatıslı senkron motor bulunmaktadır.

Şaftı, bir Mustang veya Corvette’de olduğu gibi uzunlamasına konumlanmıştır. Ve böylece, bir şaft tahriki yerine (BMW’nin R nineT modelinde olduğu gibi) bir kayış son tahriki kullanmayı mümkün kılmak için dönüşü 90 derece döndürür. Motor, özel bir helisel-konik dişli setinden bir kriko miline ve tahrik kasnağına doğru hareket eder. Şirket, 117 Nm maksimum torkun “anında” mevcut olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra elektrik motoru için devrin 15.000 rpm olduğunu gösteriyor.

2020 Harley-Davidson LiveWire

15,5 kWh lityum iyon pil, şasi raylarının arasına, motorun üstüne monte edilir. Ayrıca ağır pilin arka kısmının neden yükseğe monte edildiğini merak edebilirsiniz. Burada hükümet düzenlemeleri pil için yapısal koruma gerektirir. Dört tekerlekli bir EV’de bu, çerçeve rayları tarafından sağlanır. Ve şimdi aynısı Harley-Davidson LiveWire için de geçerlidir. Harley, şehir içinde 235 km, şehir/otoyol kombine kullanımda 153 km veya otoyolda 113 km’lik bir sürüş menzili olduğunu iddia ediyor.

LiveWire Sürüş Modları

Bir diğer önemli LiveWire özelliği, gidon geçişleri aracılığıyla erişilebilen yedi farklı performans modudur. Bunlar arasında spor, yol, menzil ve yağmurun yanı sıra üç özelleştirilebilir mod bulunur. Aslında, her mod güç dağıtımını, rejeneratif frenlemeyi ve enerji kullanımını farklı şekilde kontrol eder.

2020 Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire’a Bağlantı

Bluetooth akıllı telefon bağlantısı ve GPS navigasyonu standarttır ve stok IP’sini kullanır. Alıcılar, pil şarj durumu gibi LiveWire bilgilerine akıllı telefonla erişebilir. Ancak makine akıllı telefon aracılığıyla programlanamaz. Harley, bunun ECU’nun hacklenme olasılığını ortadan kaldırdığını söylüyor.

Sonuç Olarak

LiveWire iyi bir motosiklettir. Canlı performansa, çevik ve engebeli yollar hariç öngörülebilir yol tutuşuna sahiptir. Ayrıca etkileyici derecede pürüzsüz ve sessiz bir güç aktarım sistemine ve yeterli menzile sahiptir.

2020 Harley-Davidson LiveWire; Teknik Özellikler

Aktarma organları: Sıvı soğutmalı elektrik motoru, tek hızlı şanzıman, kayış tahrik, 15,5 kWh lityum iyon pil.

Çıktı: 105 hp, 117 Nm

Boş Ağırlık: 249 kg

Menzil: 235 km şehir, 113 km otoyol, 153 km kombine

Artıları: V-twin’e sadece elektrikli bir yaklaşım değil, tamamen hayata geçirilmiş modern bir motosiklet gibi geliyor.

İkinci El Harley-Davidson Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here