CEN E-Bisiklet Standardı Revizyonunu Başlattı!

0
1244

Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) e-bisiklet standardı EN 15194: 2017 revizyonuna başladı. E-bisikletler için Avrupa standardı EN 15194: 2017 revize ediliyor. İlk planlamaya göre, e-bisikletlerin elektronik ve piller alanındaki düzenlemeleri yayınlanacak. Ek olarak, kurcalanmayla mücadele etmek için yönergeler geliştirilmektedir.

CEN (Avrupa Standardizasyon Komitesi) E-Bisiklet Standardı Revizyonuna Başladı

En iyi bilinen EN 15194: 2017 standardı, e-bisikletler için gereksinimleri ve test yöntemlerini sağlar. Ayrıca, e-bisikletlerin hem yapımı hem de elektronik aksamı için minimum gereksinimleri açıklar. İncelemenin asıl nedeni ise elektronik ve titreşim alanındaki mevcut gereksinimlerin artık yeterli olmamasıdır. Günümüzde bilindiği üzere elektrikli araç devrimi başladı. Ayrıca bu büyük gelişmelerin tek alanda kalması pek beklenilir bir şey değildir. E-bisiklet üreticileri, alıcıların e-bisikletlerdeki son teknoloji beklentilerini artık karşılamadığına emin oldu. Uzun bir süre bu durum göz ardı edilse de bu olağan gerçek son zamanlarda artık kabul edildi. Bu alanda gerekli değişimlerin yapılması ve çağa ayak uydurması için yeni bir öneri Ekim 2021’de yayınlanacak.

CEN E-Bisiklet Standardı Revizyonuna Başladı
CEN E-Bisiklet Standardı Revizyonuna Başladı; İncelemenin nedeni, elektronik ve titreşim alanındaki mevcut gereksinimlerin artık e-bisikletlerin son teknoloji beklentilerini karşılamamasıdır. – Fotoğraf EMEC

2019’dan beri e-bisiklet standardizasyonu olan EN 15194: 2017, Makine Direktifi (2006/42 / EC) kapsamında uyumlaştırılmıştır. Ancak şu anda yeni mevcut duruma göre bu Makine Direktifi ile uyum tartışılmaktadır. Fakat bu tartışma, geçen hafta Avrupa Standardizasyon Komitesi tarafından açıklanan incelemenin bir parçası değil.

Kurcalamaya Karşı Yeni önlemler Alınıyor

E-bisikletler için Avrupa standardı EN 15194: 2017, kurcalamaya karşı önlemler için alınan birtakım gereksinimleri içerir. Ancak mevcut gereksinimler tahmin edilenden çok daha sınırlıdır. Daha az malzeme kullanılıyor ve daha küçük boyutuyla yolda giden e-bisikletler tasarlanıyor. Doğal olarak değiştirilebilecek aksamlar ve bunlara yönelik kısıtlamalar oldukça sınırlı hale geliyor.

Kurcalamaya Karşı Yeni önlemler Alınıyor
Kurcalamaya Karşı Yeni önlemler Alınıyor

Özel bir CEN komisyonu, nihayetinde standardın bir parçası haline gelebilecek daha kapsamlı hükümler içerecek olan bir Teknik Rapor üzerinde çalışıyor. Bu, sonunda genel olarak e-bisikletlerin ürün güvenliği için önemli bir unsur haline gelecektir.

Ayrıca Model B; Geleceğin Tesla Bisikleti Olabilir Mi? Yazımıza göz atarak gelecekteki bisikletler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bu bisikletlerin gün geçtikçe arabalardan otonom sürüş gibi hangi özellikleri alacağını görebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here