Toyota Corolla Touring Sport’un Kayıp İkizi!

Otomotiv devleri; gerek mali sebeplerden, gerekse hızlı gelişen teknolojiye hızlı cevaplar verebilmek amacıyla ortaklık anlaşmaları imzalamaya devam ediyorlar. PSA-FCA ortaklığının ardından, Toyota ve Suzuki’nin de modelleri arasında ortak çalışmaya başladığının haberini almıştık. Suzuki, Toyota ile yaptığı bu anlaşmanın ardından yeni modellerini duyurmaya devam ediyor. İki Japon devi arasında yapılan anlaşmanın ilk çıktısı olarak, ortak model Toyota RAV4′ görmüştük. Yeni Suzuki Across, RAV4’ün bir klonu olarak tanıtılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Toyota Corolla Touring Sport’un bir klonu olan Suzuki Swace tanıtıldı.

"<yoastmark

Suzuki Swace

Station wagon kasa tipi olarak üretilecek model ile markanın Avrupa pazarındaki yüksek emisyon sorununu çözüleceği düşünülüyor. Model, 1.8 litrelik Hybrid motora sahip.  Bu motor, 122 beygirlik bir güç üretiyor. Aktarım olarak ise CVT otomatik şanzıman ile satışa sunulması bekleniyor. İçten yanmalı motorun yanında görev alan elektrik motoru ise 53kW olarak tercih edilmiş. Batarya ise 3.6 kWh değerinde.

Tam Hibrit sistemde çalışan motor, elektrik enerjisini, gaz pedalına temasın olmadığı zamanlarda -salınım esnasında- geri kazanarak depoluyor. Toyota Corolla’nın geniş yelpazeli kasa tiplerinden farklı olarak, Suzuki Swace sadece station wagon olarak satışa sunulacak. Station wagon talebinin Avrupa pazarında yüksek olması, bu model tercihinin Suzuki açısından doğru bir hamle olabileceğini gösteriyor.

suzuki swace toyota corolla

Suzuki Swace ne zaman satışa sunulacak?

Yeni modelin satışının 2021’in ilk ayları itibariyle Avrupa’da başlaması bekleniyor. Türkiye satışı ile ilgili ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

swace arka swace ön

Suzuki Swace’in fiyatı ne kadar olacak ?

Modelin fiyatı ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. Tahminler, Toyota Corolla Touring Sport ile benzer fiyatlara* satışa sunulacağı yönünde.
*Toyota Corolla Touring Sport şu anda 30.000 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

İkinci el Suzuki ilanları

Suzuki Online Satış Hizmetini Duyurdu!

 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here