Toyota, halihazırda düşük emisyon şampiyonu olan Prius Mk4’e daha fazla çok yönlülük ekledi ve Mk3’teki kronik sorunlar mk4’te giderildi.

Hybrit araçların etkileyici bir verimlilik sunması gerekiyor ve Toyota Prius ise gerçekten çok ekonomik bir hybrid. Bazı yeni rakiplerinden daha pahalıdır, ancak kabini geniş ve bol miktarda bagaj alanı vardır, bu da onu uygun bir aile arabası yapıyor.

toyota

Elektrik motoru ve batarya teknolojisindeki gelişmeler Prius’un resmi testlerde etkileyici emisyonlar ve yakıt tüketimi sunduğunu için 2016 Yılın Yeşil Otomobili seçildi. İç kısmı da artık daha geniştir, ancak bu cesur dış tasarım herkesin beğeneceği tarzdan değildir.

Güvenilirliği ve sessiz çalışması, batarya ve benzin gücü yeterli olmasıyla ön plandadır. Dünyanın dört bir yanındaki özel kiralama şirketleri tarafından kullanılmasıyla her yerde yaygınlığı hızlanmıştır.

kırmızı toyota

Prius kimisi için yakışıklı kimisi için çirkin

Mevcut Prius’un görünümü bazı alıcılar için biraz iticidir. İşin mekanik kısmı, Prius’un bir dizi aile otomobiline rakip olarak düşünülebilecek kadar iyidir. Benzeri bir benzinli-elektrik hibrit motoru kullanan başlıca rakipleri Kia Niro ve Hyundai Ioniq, Toyota’nın hibrit teknolojisinin diğer üreticilerden daha ileride olduğunu gösteriyor.

Prius’un temeli, Toyota’nın C-HR SUV ve Corolla hatchback modellerinde de kullanılan TNGA platformudur. Toyota, aynı platformu çeşitli modellere sunmanın sağladığı maliyet tasarrufu nedeniyle, en başından beri onu son derece yüksek teknoloji yapmak için yatırım yapabildi.

prius

Prius Mk4, artırılmış ses yalıtımı sayesinde içeriye neredeyse hiç ses almaz. Motorun eskisi kadar devir yapmasını istemeyen yeni bir CVT (sürekli değişken şanzıman) şanzıman vardır. Hybrit sistem sessiz çalışmaya daha fazla zaman harcaması sayesinde öncekinden daha sessizdir.

Prius’un üç farklı sürüş modu vardır; Birincisi “normal”, yakıt ekonomisi ve gaz tepkisi arasında uygun bir denge sağlar. İkincisi ‘eco’, yakıt tasarrufu için güç aktarım mekanizmasını ve klimayı optimize eder. Üçüncüsü ‘Güç’ modu ise daha fazla hızlanma sağlar.

Eski modelde olduğu gibi, Prius’un hibrit sistemi 97 bhp 1.8 litrelik VVT-i benzinli motora sahiptir. Ancak motor, önemli ölçüde daha iyi yakıt ekonomisi sağlayacak şekilde yeniden tasarlandı.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here