Honda ve LG 4.4 Milyar Dolarlık Batarya Fabrikası Kuracak

0
615
Honda ve LG 4.4 Milyar Dolarlık Batarya Fabrikası Kuracak

Honda ve LG 4.4 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak. Japon otomobil üreticisi Honda Motor araç bataryaları için LG ile birlikte yol alacak. Bu kapsamda ABD’de elektrikli araçlar için batarya üretimi işbirliği ile gerçekleşecek. Son zamanlarda elektrikli otomobillere talep oldukça arttı. Bu nedenle markalar da sürekli gelişmelerle yeniliklere gidiyorlar. Bu sebeple elektrikli tahrik sistemleri için oldukça gerekli olan batarya üretimi de önem kazanıyor. Batarya yatırımlarında adeta birbirleriyle yarışan otomobil devleri yeni adımlar atmaya devam ediyorlar. Bu yarışa katılan Honda, Günay Koreli teknoloji şirketi ile anlaştı. Anlaşma ile birlikte artık LG ile birlikte batarya üretimini gerçekleştirecekler.

Honda ve LG 2025’te Batarya Üretmeye Başlayacaklar

Honda ve LG 4.4 Milyar Dolarlık Batarya Fabrikası Kuracak

ABD’deki elektrikli otomobiller için batarya üretecek olan iki marka, yeni bir fabrika kuracak. Bu anlamda anlaşmaları tamamlanan fabrikanın inşası 2023’ün ilk aylarında başlayacak. Böylece 2025’in sonuna kadar da üretime hazır olacak. Sonraki süreçlerde de 40 GW üretim kapasitesine sahip olacaklar. Bu fabrikaya iki marka toplamda 4,4 milyar dolar yatırım yaptı. Bu yatırımda Honda Motor’un 2040’a kadar fosil yakıtlı araçların satışını durdurmak istemesinin payı büyük.

2030’a Kadar 30 Farklı Elektrikli Otomobil

Honda ve LG 4.4 Milyar Dolarlık Batarya Fabrikası Kuracak

Honda ve LG ortaklığı ile marka batarya anlamında güç kazanmak istiyor. Bu anlamda 30 farklı elektrikli modelini 2030’a kadar çıkarmayı hedefliyor. Böylece 2 milyonu alan üretim hacmi ile de küresel boyutta gücünü artırmak istiyor. Üstelik bu anlamda sadece LG ile de iş birliği yapmıyor. Birçok farklı üretici ile iş birliği sayesinde otomotiv sektöründe gelecekte de söz hakkı sahibi olmak istiyor.

Honda Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here