Honda N-One: Neo Retro Tasarımlı Şehir Otomobili

0
944
honda n one, yeşil renk, önden görünüm

Honda N-One neo retro tasarımıyla geliyor. Japonya pazarına özel olarak üretilen retro otomobil bir o kadar da yenilikçi. Bu retro araç, Style + Urban versiyonu olarak sahneye çıkıyor. Böylece şehir otomobillerine de yeni bir soluk getiriyor.

Halihazırda Japonya’nın minimalist yaşam sevgisi herkesçe bilinen bir gerçek. Hatta Japonya’da minimalist düzenlemeler kapsamında ortaya çıkan bir otomobil kategorisi bile mevcut. Kei sınıfı adı verilen bu otomobiller minimalist yaşam tarzını benimseyenler için de birebir. Kei otomobillerin temel amacı ülkedeki otopark probleminin çözümüne katkı sağlamak. Bu kapsamda ülkedeki araçların neredeyse yarısını Kei sınıfı otomobiller oluşturuyor. Şimdi ise Honda yeni modeliyle bu otomobillere farklı bir bakış açısı getirdi. Kei otomobilleri genellikle 3.4 metre uzunluğunda oluyorlar. Genişlikleri ise 1.48 metreyi geçmiyor. Ayrıca 2 metreden uzun olmaları da kesinlikle yasak. Bu anlamda 63 beygirden daha güçlü bir motora sahip olmaları da mümkün değil. Bu nedenle Honda N-One da fazlasıyla küçük bir otomobil.

Honda N-One Küçük Olduğu Kadar Şık ve Gösterişli

honda n one, iç mekan

Her ne kadar küçücük bir otomobil olsa da içerisinde çok fazla özellik yer alıyor. Kliması, dokunmatik bilgi ekranı ve GPS’i var. Ayrıca 660 cc hacminde bir motoru da var. Üstelik müşterilerin isteği dahilinde araç dört tekerlekten çekişli olma imkanına sahip. Ayrıca ısıtmalı koltuklar da istendiği takdirde geliyor.

Yeni Nesil Retro Şehir Otomobili

honda n one, yeşil renk, önden görünüm

Dış tasarımında krom çerçeve ile kaplı olan model, retro renkleriyle de dikkat çekiyor. Garden Green Metallic, Platinum White Pearl, Meteoroid Grey Metallic ve Premium Ivory Pearl II adlı renkleriyle kullanıcıların beğenisine sunulmuş halde. Ayrıca tüm bu renkler siyah ızgara ile tamamlanıyor. Üstelik tasarımda aynalar ve kapı kolları da siyah renkte.

honda n one: neo retro tasarımlı şehir otomobili

İç mekan tamamen suni ahşaplardan oluşuyor. Direksiyon simidinden kapı kollarına kadar bunu görmek mümkün. Ayrıca direksiyonun hemen altında metalik bir ayrıntı var. Bu da yenilikçi havasını yansıtıyor. Tüm bu ahşap paneller sayesinde Honda N-One yeni bir hava kazanmış oluyor.

Honda Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here