Honda S2000 Type R için heyecanlanabilirsiniz. Diğer birkaç modern Japon spor otomobili, Honda S2000 den sonra aynı ekolün tadını çıkardı. Bu arkadan çekişli, doğal emişli yüksek performanslı otomobil, ABD’de ilk piyasaya sürüldüğünde büyük sükse yarattı. Hala yollarda birçok iyi durumda olan arabalar varken, insanlar yıllardır yeni çıkacak bir araba bekliyorlar.

Honda, S2000 için yeni tasarım parçaları sunmaya başladı, ancak yeni arabaya dair henüz bir şey yok. Dijital otomobil tasarımcılarının yeni bir S2000’in neye benzeyebileceğine dair yorumları sonuna kadar açık bıraktı ve tasarımcı Somak Biswas, mükemmel S2000’in nasıl olması gerektiğine dair düşündüğü şeyi yayınladı ve hiç kötü görünmüyor.

Yeni Honda S2000 Type R Taslağı Sizce de Harika Değil Mi? 

Biswas’ın verdiği bilgiye göre, konsepti BMW Z4 ve Porsche 718 Boxsterden örnekleme yapıldı. Geleneksel ön motorda 306 beygir gücünde, 295 Nm Tork turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip, boylamasına monte edilmiş konfigürasyona sahip ve arka çeker tekerleklere de sahip elbette. Biswas, baskın olan dış cepheyi tasarlarken doğru bir fikre sahipti: “Uzun kaput, temiz çizgiler ve yolu kucaklayan duruş, mükemmel bir spor otomobil tasarımının temel bileşenleridir. Ayrıca orijinal S2000’den ilham alarak bunu gerçekleştirir,” dedi. Biswas, kısa süre önce çıkan 2022 Honda Civic’in tasarım dilinden esinlendi ve bunun izleri hem ön hem de arkada görülebilir.

Biswas, iç tasarım unsurlarını tasarlayacak kadar ileriye gitti. Biswas, ses sistemi, ortam aydınlatması ve havalandırma delikleri ve sürüş sırasında daha iyi görüş ve erişim için sürücüye bakacak şekilde ayarlanabilen bilgi-eğlence ekranı içeren bir “moon bar” ı resimlendirmiştir. Basamaklı orta konsol da yenilikçi bir fikirdir ve Japon Pagodalarının yapısından ilham almıştır.

İçerisindeki renk şeması, kırık beyaz koltuk döşemesini, kırmızı silindir gömleği ve siyah iç döşemesine sahiptir. Genel etki çok minimalisttir ve orijinal S2000 tasarım değerleriyle uyumludur. Biswas bize daha agresif tekerlekler ve büyük bir arka spoyler ile daha sportif yapan Type-R versiyonu için bir teaser bile sunuyor. Bu tamamıyla etkileyici bir çalışma olmuş.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here