Lamborghini Urus Performante Tanıtıldı!

0
1290
Lamborghini Urus Performante

Lüks otomobil üreticisi Lamborghini, yeni SUV modeli Urus Performante’yi tanıttı. Performante, standart Urus’tan daha güçlü ve daha hafif. Marka önceki yıllarda SUV modeli olan Urus’u çıkarmıştı. Ardından SUV’lara artan ilgi sayesinde en çok satan modellerden olmuştu. Şimdi de Urus’un yeni bir versiyonunu tanıttı ve özelliklerinden dolayı dünyanın en hızlı SUV modeli olmayı hedefliyor.

Lamborghini Urus Performante Özellikleri

Lamborghini Urus Performante özellikleriUrus yeni versiyonuyla adeta gücüne güç katmış. Performante, 4.0 litre kapasiteli çift turbo şarjlı V8 motora sahiptir. Aynı zamanda önceki versiyonuna göre gücünü 16 beygir arttırmış ve 666 beygir güce ulaşmış. Ayrıca 850 Nm tork değeri sunmaktadır. Urus Performante diğer Urus versiyonlara kıyasla 47 kilogram daha hafif. Bu da daha iyi performans sunmasını sağlıyor. Yapılan iyileştirmelerden sonra Performante daha da hızlı oldu. Öyle ki otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlıyor. Yeni versiyonun maksimum hızı ise 306 km/s olarak biliniyor. Ek olarak geliştirilen freni sayesinde 100 km’den 0’a inme mesafesi azaldı ve 32.9 metreye düştü.

Ralli Modu! 

Urus Performante ralli moduUrus’ta bulunan spor, yarış, yol gibi modlar Performante için yeniden düzenlendi. Ekstra olarak ise çok istenen ralli modu eklendi.

Urus Performante Tasarımı

Lamborghini, her modelinde olduğu gibi bu modelinde de tasarıma ağırlık vermiş. Model, oldukça agresif bir görünüme sahip. Performante’de Pirelli Trofeo R lastiklerle kaplı 22 inçlik jantlar bulunmaktadır. Dış tasarımda tavan, ön ve arka tampon gibi birçok kısımda karbon fiber kullanılmış. Araçta belli noktalarda siyah vurgular bulunuyor ve arka spoiler daha büyük şekilde yer alıyor. Yeni versiyon ile gelen bir diğer değişim ise arka kanatta bulunmaktadır. Yani değişim ile birlikte %8 oranında daha fazla yere basma oranı sağlanıyor.

Lamborghini Urus Performante iç tasarımUrus Performante’nin iç tasarımına baktığımız zaman her Lamborghini modelinde olduğu gibi modele özel olarak tasarlanmış. Ayrıca gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı da Performante’ye özel detaylar bulunuyor. Ek olarak, sürücüler için kişiselleştirme desteğini arttıran ‘Ad Personam’ adı verilen program bulunmaktadır.

Lamborghini Urus Performante Fiyatı

Otomobilin ilk teslimatı 2022 yılı bitene kadar başlamış olacak. Urus Performante’nin satış fiyatı ise 260.000 Dolar olarak açıklandı. Fakat aracın Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ve Türkiye fiyatı henüz belli değil.

2.El Lamborghini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here