Renault Megane İngiltere pazarından çıkıyor. İngiltere’de çıktığından bu yana 27 sene geçen modelin Renault tarafından üretimi sonlanıyor.

Renault Megane İngiltere Pazarında

Renault’un dördüncü nesil Megane’ı 2015 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılmış ve ertesi yılın yaz ayında satışa çıkmıştı. İngiltere pazarı dışında küresel pazarlarda soldan direksiyonlu, beş kapılı ve Hatchback tarzında piyasadaydı.

İspanya ve Türkiye’de üretilen Megane bu serinin Alpine olarak adlandırılmasından önce son performans aracını da ortaya çıkarmıştı. Bu modelin adı ise Renault Megane RS Troph-R idi. Ayrıca bu araç 2019 yılında Nürburgring’de önden çekiş rekorunun da sahibi.

Megane İngiltere pazarında yakın zamanda hibrit hale geldi. Benzinli motorlar yerine elektrik motoruna geçti.

1.6 litrelik benzinli motorun yerine 158 beygir ve 65 beygir gücünde çift elektrikli motor sistemine geçti. Bu motorun aynısı firmanın Clio ve Captur hibritlerde de bulunmakta.

Megane’ın Satış Rakamları

Satış raporlarına göre 2021 yılı itibariyle Megane Birleşik Krallık’ta 793 adet satmış. Özel kullanıcılar ve filo halinde satış rakamları ise hemen hemen eşit bir şekilde dağılmış.

Renault Megane İngiltere

Diğer araç markalarına örnek olarak bakacak olursak aynı yıl Ford Focus modeli 30.200 adet satış rakamına ulaşmış. Volkswagen Golf ise 21.800 adet.

Ayrıca gelen raporlara göre ise Renault 2004 yılında ise dünya çapında 465.778 adet satmış. Bu Megane’ın satış rakamlarının en iyi olduğu yıl.

Ayrıca küresel pazarda Megane İngiltere pazarına göre çok daha fazla satış rakamlarına ulaştı. Son model Megane’ın 2017 yılında satış adedi 168.000. 2021 yılında ise bu rakam 70.000 gibi bir rakama düşmüş.

Megane Modelinin Arkasından Gelen Modeller

Megane modelinin arkasından aynı tasarıma sahip bir hatchback olan Renault Megane E-Tech geldi. Ama bu model aslında daha çok bir SUV’ye benziyor.

Megane’ın İngiltere pazarından çekilmesi ile yerini dolduracak modeller ise şunlar olacak:

Renault Captur Crossover ve Renault Arkana Coupe Crossover.

Renault Clio Süper Mini.

Bu modeller Renault’nun İngiltere pazarındaki benzinli C segmenti modelleri olacak.

Renault ayrıca basına verdiği demeçte 2023 yılının ortasından itibaren İngiltere’de Toyota RAV4’e rakip olacak orta boy SUV olan Austral’ı piyasaya süreceğini doğruladı.

Austral kısa bir süre önce Megane’ın üretildiği yer olan İspanya Palencia fabrikasında üretime girdi.

Sıfır KM Renault Megane Modeline Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here