Tesla Model S Euro NCAP Testlerinden 5 Yıldız Aldı

0
1151

2022 Tesla Model S, Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı. Tesla, günümüzün en büyük ve en geniş ürün yelpazesine sahip olan elektrikli otomobil üreticilerinden birisi. Şirket, özellikle araçlarının sahip olduğu yüksek teknoloji ile diğer firmalardan ayrılmakta. Fakat şimdi de şirket, Model S aracının sahip olduğu sağlamlıkla büyük bir başarı yakaladı. Buna göre Tesla Model S aracı, Euro NCAP çarpışma testlerinde oldukça yüksek bir başarı sağladı. Sonuçlara göre Model S, sürüş asistanları kategorisinde yüzde 98 oranında başarı sağladı. Diğer yandan ise araç, yetişkin korumada yüzde 94, çocuk korumasında ise yüzde 91 oranında başarı yakaladı. Bu sonuçlar modelin, hem çift motorlu hem de üç motorlu 4×4 versiyonları için geçerli durumda. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tesla Model S, Euro NCAP Testlerinden En Yüksek Skoru Alan Araç Oldu

Tesla şirketi geçtiğimiz günlerde kendi hesabından bir paylaşım yaptı. Bu açıklamada Tesla, Model S aracının bugüne kadar Euro NCAP testlerinden en yüksek skoru alan araç olduğunu belirtti. Fakat Model S, her ne kadar yüksek bir puan almış olsa da araç kategorilerinin aralarında farklılık göstermesi bu konuda bir kıyas yapmamızı engelliyor.

Model, yukarıda da belirttiğimiz üzere sürüş asistanları kategorisinde yüzde 98, yetişkin korumada yüzde 94, çocuk korumasında ise yüzde 91 oranında başarı sağladı. Diğer yandan ise Tesla Model S, yaya koruma konusunda da %85’lik bir başarı yakaladı. Test boyunca birbirinden farklı birkaç adet kaza senaryosu gerçekleştirildi. Bunun sonucunda ise araç, testlerden 5 yıldız almayı başardı. Model S’in bu başarısı ile Tesla şirketi güvenliğe ne kadar önem gösterdiğini kanıtlamış oldu. Çünkü şirketin diğer aracı Model Y de Euro NCAP testlerinden yüksek bir puan almıştı.

Peki siz Tesla araçlarının güvenlik derecesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Satılık Tüm Tesla Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here