Euro NCAP, her yıl yeterli sayıda araç testi gerçekleştirirse kendi kategorilerine göre araçlara ödüller veriyor.

Euro NCAP Test Süreci Nasıl İşliyor?

Öncelikle her sınıfın araçlarının doğrudan karşılaştırması yapılmadığı için hangi aracın daha güvenli olduğunu gösteren Sınıfının En İyisi karşılaştırması yayınlanıyor.

Her yıl yıldız derecesini kazanmak zorlaşıyor. Bu yüzden her yıl sadece bir kez Sınıfının En İyisi karşılaştırması yapılıyor. Bu sayede her araç standart özelliklerine göre değerlendirilmiş oluyor.

Bu değerlendirme süreci dört farklı alandan oluşuyor. Bunlar: Yetişkin, Çocuk, Yaya Yolcu ve Güvenlik Yardımı. Bu dört alanın her birinin değerlendirme sırasında ağırlıklı toplamı üzerinden hesap yapılıyor.

Standart güvenlik ekipmanına göre araçlar Sınıfının En İyisi olarak değerlendirilmekte. Bu değerlendirme de isteğe bağlı ekipmanlar hesaba katılmıyor.

Listemizde ki araçlar en iyi performans gösteren kategorisinde ağırlıklı toplam puanına göre yer alıyor.

Bunun yanı sıra ayrıca Euro NCAP 2021 yılından beri tamamen elektrikli araç modelleri için de en iyi güvenlik performansı ödülleri veriyor. Bu araçların boyutları farklılık arz ediyor. Ancak Euro NCAP tamamen elektrikli araç almak isteyen kişiler için bu testlerin alacak kişiye rehberlik edeceğini belirtiyor.

Karşınızda 2022 Yılının En Güvenli Araçları

1

Executive Tesla Model S

Tesla Model S Executive sınıfında değerlendirme testleri sonucunda testlerde başarıyla geçmeyi başardı. Çocuk Yolcu değerlendirmesinde ağırlıklı toplam puanlarına göre %91 oranında başarıya ulaştı.

Bu oran Yetişkin Yolcu kısmında %94 olurken, Yaya Yolcu da %85 oldu. Güvenlik Yardımcısında standart güvenlik ekipmanları ile %98 gibi yüksek bir oranda başarı gösterdi.

2

Büyük Aile Hyundai IONIQ 6

Ioniq 6 Çocuk Yolcu değerlendirmesine göre %87 oranında bir başarı gösterdi. Yetişkin Yolcu kısmında ise bu oran %97. Yaya Yolcu kısmında %66 gibi düşük performans gösterse de Güvenlik Yardımı kısmında %90 oranında bir başarı göstermeyi başardı.

3

Büyük SUV Wey Coffee 01

Wey Coffee Çocuk Yolcu kısmında %87 oranında başarı gösterdi. Bunun yanı sıra Yetişkin Yolcu kısmında bu oran %91 oldu. Ancak Yaya Yolcu kısmında oran %79’a kadar düştü.

Güvenlik Yardımcısı kısmında ki ortalama toplam puan ortalaması ise %94.

4

Küçük Aile Ora Funky Cat

Ora Funky Cat de ise Çocuk Yolcu kısım %83 gibi bir orana sahip. Ancak Yetişkin Yolcu oranı %92. Bunun yanı sıra Yaya Yolcu kısmında %74 gibi bir oran var.

Güvenlik Yardımcısı kısım ise en yüksek orana sahip bu kısmın oranı ise %93.

5

Küçük SUV Tesla Model Y

Tesla Model Y de ise Çocuk Yolcu değerlendirme oranı %87. Bunun yanı sıra Yetişkin Yolcu değerlendirmesinin oranı %97 iken, Yaya Yolcu değerlendirme oranı %82.

Güvenlik Yardımcısı değerlendirmesinin oranı ise %98 gibi yüksek bir değere sahip.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here