Renault, 2023 Tokyo Otomobil Fuarı’nda Fransız kompakt spor hatchback’in Megane RS’i tanıttı. Renault Megane RS Ultime sınırlı sayıda üretilecek.

Megane RS Ultime, son Megane RS serisi ve Renault Sport logosunu taşıyan son model olacak. Alpine, Renault Grubu’nun spor otomobil markasına devrediyor.

Eşsiz ve Spor Tasarım

Renault Megane RS Ultime

Megane RS Ultime’ın özel tasarımı, çift elmas ve Renault’nun yeni logosundan ilham alan özel grafikler var. Ayrıca Renault Sport’un görsel ayırt edici özelliklerini taşıyor. Bununla birlikte şeritleri tavanda ve motor kaputunda arka tamponda, kapılarda ve çamurluklarda görüyoruz. Tabii opsiyonel sunroof’lu araçlar hariç. İlk olarak marka mevcut dört gövde rengiyle uyum sağlamak için mat siyah kullanmış. Böylece yıldız Siyahı şerit zarif bir şekilde uyum sağlıyor. Bu standart olarak geliyor. İnci Beyazı çarpıcı bir görsel etkiye sahip. Sirius Sarısı Renault Sport’un ikonik renklerini geri getiriyor. Son olarak tonik Turuncu güçlü bir görünüm yaratıyor. Renault Sport’un kuruluş yılı olan 1976, sağ taraftaki şeride ayrı bir şekilde yazılmış.

Megane RS Ultime’ın kaportasında 60 mm daha geniş ön ve 45 mm daha geniş arka çamurluklar görüyoruz. Bununla birlikte yan havalandırmalar, RS Vision farlar, merkezi egzoz, köpekbalığı yüzgeci anten, rüzgarlık ve arka difüzör var.

Bu Sınırlı Serinin Ayrıntılarının Çoğu Siyah!

Renault Megane RS Ultime

Logolar, kapı kolları, pencere çerçeveleri, tekerlekler, çamurluk kapakları siyah renkte. Hatta arka difüzör ve ön tampondaki parlak kaplamalı Formula 1 kanadı ve Ultime monogramı da yine siyah! Ayrıca gradyan efekti ise canlı his yaratıyor.

İçerideki standart donanımlar, titanyum siyahı Alcantara döşemeli Recaro koltukları ve işlemeli R.S. tuğrası…

Megane RS Ultime’ın eller serbest anahtar kartı, şeritlerdeki baklava desenini yansıtıyor. Kapı eşikleri özel. Yani her modelin konsolun alt kısmındaki şanzıman kontrollerinin yanında kendi numaralı metal plakası var. Megane R.S.’de çalışan sürücü ve geliştirme uzmanı Laurent Hurgon imzası. Ayrıca kariyeri boyunca ve şu anda Nürburgring ve Spa-Francorchamps rekorlarını elinde tutuyor.

Laurent Hurgon açıklamasında “Megane R.S., Renault Sport’taki 15 yıllık çalışmamı temsil ediyor. Megane II Phase 2’den bu yana, önden çekişli spor otomobillerde liderliğimizi sürdürmek için dinamik performansını sürekli geliştirdik. Nürburgring Nordschleife rekorları unutulmaz tutku, adrenalin ve duygu dolu zorluklar. Ve şimdi, Megane R.S. Ultime… Bu harika destanı taçlandıran versiyonu imzalamaktan özellikle gurur duyuyorum.” dedi.

Full Paket

Ultime, Megane R.S.’deki belirli özelliklerin çoğunu içeriyor. Ayrıca Bose Hi-Fi sistemli 9,3 inçlik navigasyon ekranı görüyoruz. Bununla birlikte hız sabitleyiciyi ve 360° manevra kamerası da güzel bir detay. Seçenekler listesi, baş üstü ekranı, açılır tavan ve bu mükemmel koleksiyon arabasını seçen hayranları heyecanlandıracak özel olarak tasarlanmış bir kapakla sınırlı.

Megane R.S.’nin Tüm Yüksek Performans Özellikleri

Bu sınırlı seri, Megane R.S. Trophy, 300bhp, 420Nm 4 silindirli turboşarjlı bir motor, EDC şanzıman var. Ayrıca aracı yalnızca 5,7 saniyede sıfırdan 100km/s’ye çıkaran Torsen mekanik diferansiyeli ile çalışıyor. Megane R.S. için geliştirilen Bridgestone Potenza S007 yarı kaygan yüzeylerle donatılmıştır. Trophy R, Fuji Light 19 inç jantlar ve kırmızı kaliperli Brembo çift döküm frenlerle eşleştirilmiş. Bağımsız pivotlara sahip ön aks, alçaltılmış Cup şasi, hidrolik sıkıştırma durdurucuları ve 4CONTROL 4 tekerlekten direksiyon sistemi, pistlerde ve diğer her yerde en üst düzey spor otomobil sürüş deneyimine katkıda bulunuyor.

Renault Megane RS Üretimi Sona Eriyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here