Araba Ceryan, Ön Siparişe Başladı!

0
1473

Park yeri sorununa çözüm olabilecek yerli araba Ceryan, ön siparişe başladı. Dünya genelinde ve ülkemizde arabalar konusunda yaşanan olumsuz gelişmeler araba fiyatlarını yükseltti. Tüm bunların yanında, özellikle şehirlerdeki nüfusun yükselmesi ve daha fazla arabanın caddelere inmesiyle park yeri bir sorun haline geldi.

Ceryan gibi arabalar ise; hem az yakıt harcıyor hem de park sorunu yaşatmıyor. Bu yüzden bu arabalar; daha da popüler hale geldi. Yerli araba küçük fakat kompakt ve kullanışlıdır. Aynı zamanda akıllıca tasarlanmış saklama alanları da mevcuttur.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yani KOSGEB’in; “AR-GE ve İnovasyon Destek Programı” tarafından oluşturulan ve Tübitak bünyesindeki TEYDEB’in desteklediği Solvaytech Mühendislik arabayı üretmeye başladı bile. Ayrıca Solvaytech Mühendisliğin geliştirdiği Ceryan; yerli olmasının yanında kendi kendini şarj etme özelliği taşıyor. Ayrıca Ceryan, LGE sınıfı bir arabadır.

Ceryan araba ön sipariş

Çevre dostu ve şehir kullanımına oldukça uygun olan Ceryan’ın; ön siparişi konusunda gelişmeler meydana geldi. Yerli Araba Ceryan, 12 Ocak itibariyle ön siparişe başladı. Ayrıca araba ilk başlarda sadece ülkemizde satışa çıkıyor. Fakat daha sonrasında yurtdışına ihraç etmek, projenin hedefleri arasında.

Son olarak, Ceryan’a dair daha fazla bilgi için; “Citroen Ami’ye Yerli Rakip: Ceryan Seri Üretime Hazırlanıyor” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here