Tesla Yazılım Hatası Nedeniyle Araçlarını Geri Çağırıyor!

0
1182
Tesla Yazılım Hata

Tesla yazılım hatası nedeniyle 54.000 adet aracını geri çağırıyor. Sorun otonom sürüş sırasında aracın trafik işaretlerini tanıyamaması.

Sorunun Nedeni

Tesla araçları tam otomatik sürüş modundayken yazılım sorunu nedeniyle trafik işaretlerini tanıyamıyor. Bu da trafikte durması gereken yerlerde durmadan geçmesine kaza riskini arttırıyor.

Tesla sorunu internet üzerinden yazılım güncellemesi ile çözeceğini söyledi.

Sorunun fark edilmesinden sonra Tesla tarafından araç test edildi. Bu testlerin ardından Tesla şunları söyledi.

“Araçlar tam otomatik sürüş modunda olsa bile sürücü müdahalesi olmadan gidemiyor ve bu yüzden sürücüler her zaman harekete geçmeye hazır olmalı.”

Tesla Yazılım Hatası Nedeniyle Geri Çağrılan Araç Modelleri

2016 ve 2022 yılları arasında piyasada olan Model S Sedan modelleri.

2016 ve 2022 yılları arasında piyasada olan Model X SUV modelleri.

2017 ve 2022 yılları arasında piyasada olan Model 3 Sedan modelleri.

2020 ve 2022 yılları arasında piyasada olan Model Y SUV modelleri.

Amerika Trafik güvenliği Ajansı tarafından yaptığı görüşmelerden sonra araçları geri çağırmayı kabul etti. Ayrıca bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza ya da yaralanma ihbarı almadıklarını söyledi.

Amerika Trafik Güvenliği Ajansı Tesla’ya ayrıca şu uyarılarda bulundu:

“Trafik işaretlerinin herhangi birinde durmamak kaza riskini ciddi derecede arttırıyor. Benzer yazılıma sahip diğer otomobil üreticileri eğitimli sürücüler ile testlerini gerçekleştiriyor. Tesla eğitimsiz sürücülerin trafikte araçlarını test etmesine izin vermemeli. Tesla yazılımı arıza neden oluyor. Bu da diğer sürücüleri ve yayaları tehlikeye atıyor.”

Tesla Sürücüsünün Karıştığı Kaza

Amerika Ulusal Trafik Ajansı Kasım ayında bir Tesla sürücüsü otonom sürüş modundayken, yazılım hatası sebebiyle bir kazaya karıştığı ihbarı yapıldığını söyledi.

Kazaya karışan sürücü; “Model Y’nin yanlış şeride girdiğini ve başka bir araca çarptığını” ajansa şikayet etti. Sürücünün iddiasına göre araç dönüş sırasında uyarı vermiş ve kazadan kaçınmak için direksiyonu çevirmeye çalıştığını ifade etti. Ancak sürücü bunun üzerine şunları söyledi:

“Araç ben direksiyonu çevirmeye çalışırken kontrolü ele aldı. Beni yanlış şeride girmeye zorladı ve kaza yapmama sebep oldu.”

California’nın Brea kentinde meydana gelen bu kaza 3 Kasım 2021 yılında meydana geldi ve şikayete göre kazada herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Araç Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here