TOGG Şarj İstasyonu Kurmak için Lisans Aldı

0
1198
TOGG Şarj İstasyonu

TOGG şarj istasyonu kurmak için Trugo markası adı altında şarj ağı işletmecisi unvanını aldı. Böylece TOGG kendi şarj istasyonunu kuracak.

TOGG CEO’sundan Yapılan Açıklama

TOGG CEO’su olan M. Gürcan Karakaş, lisans aldıktan sonraki hedeflerini ve neler yapacaklarını şu sözleri ile ifade etti:

81 ilde 180 kw/s üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim sunacağız. Sektörün lisanslı oyuncuları arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu regülasyonun Türkiye’nin şarj altyapısının gelişimi için çok kıymetli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ortasına kadar 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj cihazının kurulumunu yapacağız.

Bu sözlerinin ardından CEO gelecek yıl piyasaya çıkacak SUV modeli için de yeşil ışık yaktı. Sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu öncü pozisyonumuzu önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdürmeye kararlıyız. Hedefimize giden yolda geri sayım başladı. Homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk akıllı cihazımız C-SUV pazara çıkacak.

TOGG Şarj İstasyonu Kurma Hedefi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Şarj Hizmeti Yönetmeliği adı altında yayınladığı yönetmeliğe göre TOGG şarj işletmecisi unvanını aldı. TOGG bu unvanı aldıktan sonra da bu alandaki hedeflerini açıkladı.

Hedef 81 ilde 1000 adet, 2000 soketli şarj cihazı istasyonu. TOGG’un bildirdiğine göre bu şarj istasyonlarında araçların bataryaları 25 dakika içinde %80 oranında dolacak.

Trugo ile trafiğin yoğun olduğu yerlerde daha fazla istasyon olacak. Gelen bilgilere göre ayrıca bu istasyonlarda üretilen enerji, tamamen yenilenebilir enerji olacak.

EPDK tarafından verilen bilgilere göre Türkiye de şu anda toplamda 3.500 adet aracı aynı anda şarj edecek kadar soket bulunmakta. Bu sayı1 yıl içerisinde 4 katına çıkacak.

EPDK bu hedeflerini gerçekleştirebilmek için TOGG’a lisans verirken önemli bir şart koşarak bu lisansı verdi. Buna göre şirket 6 ay içerisinde toplamda en az 50 şarj istasyonu kurmak zorunda.

EPDK tarafından ilerleyen süreçlerde elektrikli araçlar için ayrıca Serbest Erişim Platformu devreye girecek.

Bu platformda ülke genelinde yer alan tüm şarj istasyonları ve fiyatları tek bir uygulama üzerinden takibi gerçekleşecek.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here