TOGG Fabrikasının Açılış Tarihi Belli Oldu!

0
4373
TOGG Yerli Otomobil
Tanıtıldığı günden bu yana büyük bir heyecan ile beklenen TOGG ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yerli otomobilin Bursa Gemlik’teki fabrikasının ne zaman açılacağı belli oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, uzun zamandır merakla beklenen TOGG fabrika açılış tarihi hakkında konuştu. Yerli otomobilin Bursa Gemlik’teki fabrikası, 29 Ekim 2022’de resmi olarak açılacak.
Bir diğer yandan Tosya Sanayi ve Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin ne zaman trafiğe çıkacağına ilişkin de tarih verdi. Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasına göre fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Sonraki süreçte ise yerli otomobilin piyasaya sürülebilmesi için çalışmalar gerçekleştirilecek.
TOGG Fabrika

Yerli Otomobili Ne Zaman Yollarda Göreceğiz ?

Yerli otomobil TOGG’un fabrikasının açılış tarihi hakkında konuşma yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin çıkış tarihi ile ilgili de bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasına göre TOGG’un yola çıkış tarihi 2023’ün ilk çeyreği olacak. Buradan anlayacağımız üzere 9 ay içinde TOGG trafiğe çıkmış olacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil TOGG ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı. “Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında inşallah banttan inerek trafiğe çıkmış olur.”

TOGG ön tasarım

TOGG Fabrika Son Görüntüler

Açılımı Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu olan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un, sosyal medya hesaplarından yeni bir açıklama geldi. Söz konusu bu açıklamada yerli otomobilin üretileceği fabrikanın son durumu paylaşıldı. Yani bekleyiş artık sona eriyor. Otomobilin üretileceği tesislerdeki tamamlanma oranları yüzde 95 ve üzeri seviyesine çıkmış. Bir diğer yandan fabrikadaki 208 robot ile parçalı test çalışmaları yapılıyor.

Fabrika ile ilgili yapılan açıklamalarda boya tesisinin yüzde 99’unun, gövde tesisinin yüzde 97’sinin, montaj tesisinin de yüzde 95’inin tamamlanmış durumda olduğu söyleniyor.

TOGG fabrikasının açılış tarihi

TOGG Özellikleri

Türkiye’nin Otomobili TOGG, 30 dakikanın altında hızlı şarj özelliğiyle yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Üstelik otomobil, doğuştan elektrikli modüler platformu ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak. Bir diğer yandan merkeze sürekli bağlı olacak. Yani güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısı ile alıyor.

TOGG’un performans verileri ise şu şekilde:

  • 200 beygir güç ile 0-100 km/s hızlanması 7,6 saniye,
  • 400 beygir güç ile de 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye.

Sıfır Km Otomobil Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here