Son yıllarda SUV’ların siz de oldukça arttığını farkettiniz mi? Otomobil markaları SUV modellerini daha fazla göz önünde tutmaya başladı. Engebeli arazilerde kullanım rahatlığı sağlayan bu araç modelleri ayrıca ideal aile araçları olarak da kullanılıyor. Böylelikle kullanıcısı da artıyor. Ayrıca Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’da tanıtımını SUV modeliyle yapmıştı. Hal böyleyken kullanıcılar da SUV’lara yönelmeye başladı. Biz de sizler için Dünya’da ve ülkemizde en çok satan ve en yüksek puanlar alan SUV’ları derledik. İşte karşınızda 2022’nin en favori SUV’ları!

SUV Çeşitleri

Modellere artan ilgiyle birlikte SUV modellerinin çeşitliliği de artmaya başladı. Bununla birlikte SUV’ları artık kendi arasında sınıflandırabiliyoruz. Bu sınıflandırmada; mini SUV, kompakt SUV, tam ölçekli SUV ve uzatılmış SUV olarak bulunuyorlar. Mini ve kompakt SUV’lar (veya crossover), daha ufak araçlardır. Bazılarına macera aracı diyebiliriz. Büyük SUV’lar ise geniş hacmi ve geniş bagaj alanıyla genellikle büyük ailelerin tercihi olarak görüyoruz. Hatta bu modeller, 7 kişilik koltuklu olarak bile karşımıza çıkabiliyor.

2022’nin En Çok Satanı: Dacia Duster

2022'nin En Favori SUV'ları!

Dacia Duster Renault Grubunua ait Türkiye’de oldukça sevilen bir marka. Geliştirdiği 1.5 litrelik dCi dizel motor ile 2022 yılında tam 21.518 adet satarak listenin en başında bizleri karşıladı.

Dacia Duster’ı düşük yakıt tüketimi ile yüksek performans gösteren bir araç olarak biliyoruz. Tasarımı ve iç dizaynı ile de bir çok kullanıcının beğenisini kazanmış bulunmakta. Ailelerin çok fazla tercih ettiği bu araç ikinci el pazarında oldukça rağbet görmekte. Bu yüzden satışları da hep üst seviyede. Dacia Duster’ın fiyatlarını ve ilanlarını buradan inceleyebilirsiniz! 

2022’nin En Gözdesi: TOGG C-SUV

2022'nin En Favori SUV'ları!

Türkiye’de adı duyulduğu günden beri haberlerden düşmeyen yerli ve milli arabamızın c-SUV modeli bu yılın ülkemizde en çok konuşulan arabası. TOGG çok eleştirilen bir marka olsa da her paylaşımı heyecanlan takip ediliyor. Vatandaşlar aracın çıkacağı günü dört gözle bekliyor diyebiliriz.

Togg C-SUV, Türkiye’nin ilk tam elektrikli yerli otomobili olarak 29 Ekim 2022’de üretilmeye başladı. Yerli ve elektrikli olması başlıca dikkat çektiği özelliklerinden. Aracımızın biri tek motor arkadan çekişli, diğeri çift motor dört çeker olmak üzere iki versiyonu olacak. Ayrıca Togg çıkış tarihi Mart 2023 olarak açıklandı. Avrupa’ya ise 2024 sonunda gelecek.

Yayınladığı renkleriyle bile günlerce haber olan TOGG kesinlikle bu yılın en gözdesiydi diyebiliriz. Togg’un renklerini de buradan inceleyebilirsiniz!

2022’nin En Yüksek Puanlısı: Peugeot SUV 3008

2022'nin En Favori SUV'ları!

Yakın zamanda tanıttığı Inception konseptiyle yıl sonunda gündeme gelen Peugeot’nun SUV 3008 modeli en yüksek puan alan SUV’lar arasında. Ayrıca 2021 yılının da en çok satan SUV’u. Bu bizim için çok şaşırtıcı olmadı. Çünkü ikinci el pazarında da oldukça güçlü olan Peugeot kullanıcılarının memnuniyetleri zaten biliniyordu.

Tasarımıyla yoldan geçenlerin dönüp bir daha baktığı araba olarak adlandırılması çok anormal değil aslında. Direksiyon simidine kadar özenle tasarlanmış bu aracın motoru ve yakıt tüketimiyle beraber kullanıcılar beğendi ve yüksek puanlar verdi. Peugeot SUV 3008’in detaylarını buradan bulabilirsiniz!

Dünya Genelinde En Çok Sevilen: Toyota RAV4

2022'nin En Favori SUV'ları!

RAV4, Türkiye ve dünya otomotiv pazarında payını hızla artıran SUV segmentinde 2017 yılını Dünyanın en çok satılan SUV modeli unvanını almıştı. 2019 ve 2021 yıllarında satışlarıyla yine gündemdeydi. Ayrıca Toyota’nın bu gözde aracı Kompakt SUV segmentinin ortaya çıkmasına öncülük etmesiyle biliniyor. Japon otomobil üreticisi ilk 1994 yılında otomobil pazarına sunmuştu.

RAV4 modelinin en çok beğenilen kısmının sürüş olduğunu söyleyebiliriz. Tam boyutlu SUV’lardan daha ufak olmasına rağmen daha fazla manevra kabiliyetine sahip. Sport, Eco ve Normal olmak üzere üç sürüş modu bulunmakta. Bununla birlikte yakıt verimliliğini de söylemeden geçmemeliyiz. Toyota RAV 4 Fiyatlarını ve İlanlarını buradan inceleyebilirsiniz!

Dünya’nın En Pahalı Suv’u: Karlmann King

Çinli otomotiv şirket IAT tarafından tasarlanan ve 1.800’den fazla kişiden oluşan Avrupa ekibi tarafından inşa edilen Karlmann King benzersizliğini korumak için sadece 12 adet üretilmişti. Gerçekten benzersiz tasarımıyla sadece dışı değil iç kabini de oldukça lüks. 2019’da duyurulan bu araç 2022’de hala popülerliğini korumakta. Ürünün tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Araç popülerliğini daha çok fiyatı ile korumuştu. Standart versiyonu 1,085 milyon dolardan başlayan Karlman King’in fiyatı, zırhlı gövdenin de içinde bulunduğu diğer lüks eklemeler tercih edildiğinde 3 milyon doların üzerine çıkıyor. Bu da güncel kur ile 56,155,500.00 Türk Lirasına denk geliyor. Almış kişilere hayırlı olsun diyelim:)

2022’nin en favori SUV’ları daha da fazla elbette. Siz de yorum olarak kendi favorinizi yorumlarda belirtebilirsiniz!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here