Maruti Suzuki, merakla beklenen Jimny 5 kapılı SUV’sini önümüzdeki ay Auto Expo 2023’te tanıtacak. Lansmanından önce, 5 kapılı Jimny’nin ilk kamufle edilmemiş görüntüsü internete sızdırıldı. Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi Suzuki’nin Jimny’si üretime oldukça hazır görünüyor. Orijinal 3 kapılı modelden önemli ölçüde daha büyük olduğunu görüyoruz.

Suzuki Jimny 5 Kapılı

Jimny’de Beklenenler

Jimny’nin yakında çıkacak olan 5 kapılı versiyonu, 3 kapılı modelden daha uzun olacak. Aynı zamanda artırılmış dingil mesafesine sahip olacak. Tasarım açısından, 3 kapılı versiyonla aynı görünebilir. Ancak bazı kozmetik iyileştirmeler alması muhtemel. 5 kapılı Jimny ayrıca daha fazla özelliğe sahip olacak. Bununla birlikte bağlantı özelliklerine sahip daha büyük bir 9.0 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine sahip olacak.

Maruti Suzuki Jimny 5 kapılı: Motor ve Şanzıman

Yaklaşan Jimny 5 kapılı SUV, mekanik olarak standart muadili ile aynı kalacak. Suzuki Jimny, 100 bhp ve 137 Nm tork üreten 1.5 litrelik bir benzinli motorla çalışıyor. Ayrıca motor, 5 vitesli düz şanzımanla eşleştirilmiş olarak geliyor. Ancak otomatik bir şanzımanı bulunmuyor. Ayrıca, düşük menzilli transfer kutusuna sahip bir 4×4 aktarma organı görüyoruz.

Dingil mesafesinin, standart Jimny’den (2.250 mm) yaklaşık 300 mm daha uzun olması ve 4 metre altı segmentin sınırları içinde rahatça kalması bekleniyor. Ekstra kapılar Jimny’nin tüm mini havasını bozsa da, bu ürünün tasarımı dikkatle ele alınmış. Bu nedenle arka kapı, arabanın arka bölümünü kaplayan ve arka bölümü kıran ve tüm tasarıma daha fazla simetri kazandıran çeyrek cam ile daha kısa görünüyor.

Motor Gücü

Suzuki’nin 1.0 litrelik turbo benzinli motoru geri dönüş yapacak. Fakat Jimny aynı 1.5 litrelik, dört silindirli K15B motora ve aynı 5 vitesli manuel şanzımana (ve isteğe bağlı 4 vitesli otomatik) sahip olacak. Motor 105hp. Bu Jimny için yeterli olmayabilir. Özellikle muadilinin 2.0 litrelik turbo benzinli motoruyla karşılaştırıldığında. Jimny, geleneksel bir gövde üstü çerçeve SUV. Bu, onu gerçek bir usta bir arazi aracı yapıyor. Suzuki Jimny fiyatlarını ve ilanlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Tamamen yeni Maruti Suzuki Jimny 5 kapılı SUV, Ocak ayında Auto Expo 2023’te dünya çapında ilk kez sahneye çıkacak. Muhtemelen 2023 ortalarında piyasaya sürülecek.

Suzuki Jimny İncelemesi

Suzuki Fiyat Listesi (Aylık Güncellenir)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here