ELON MUSK VE CUMHURBAŞKANI, VİDEOKONFERANS İLE GÖRÜŞTÜ

Yerli otomobilin pilleri ve uzaya gönderilecek TURKSAT 5-B uydusunun fırlatılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elon Musk görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, video konferansta Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine dair konular üzerine görüşmeler yapıldı.

1Kısaca, ELON MUSK ve TESLA Hakkında:

SpaceX Şirketi ile TESLA Şirketi’nin kurucusu ve CEO’su olan Elen Musk; mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi ünvanlarıyla dünyaca bilinen bir isimdir. Dünya Otomobil Sektörüne, elektrikli araç üreticisi “Tesla, Inc.”i kazandırmıştır.

Tesla Motors, İnc’e 2004 yılında, kuruluşundan bir yıl sonra, dâhil olmuştur. 4 yıl sonra kuruluşun CEO’su pozisyonuna yükselmiştir.

“Bugün Tesla yalnızca tamamen elektrikli araçlar değil, aynı zamanda sonsuz ölçeklenebilir temiz enerji üretimi ve depolama ürünleri de üretiyor. Tesla, dünyanın fosil yakıtlara güvenmeyi ne kadar hızlı durdurursa ve sıfır emisyonlu bir geleceğe doğru hareket ederse o kadar iyi olduğuna inanıyor.” (Kaynak: tesla.com)

2Elon Musk ve Cumhurbaşkanı, yerli otomobilin pilleri hakkında görüştü

Yerli otomobil TOGG’un modellerinde kullanılacak olan piller yani lityum bataryalar konusunda atılabilecek ortak adımlar ve diğer konular masaya yatırıldı. Görüşme video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

İletişim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre; elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konusunda görüş alışverişi yapılan buluşmada, uzun dönemli yatırımlar ve hali hazırda yapılabilecek iş birliği ile geleceğe yönelik adımlar masaya yatırıldı.

3Kısaca, Yeni Elektrikli Otomobil Modeli TOGG Hakkında:

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilerek ülkemizde geniş kitlelerin beğenisine ve kullanımına sunulacak olan “TOGG Yerli Otomobil” Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 2018 yılında start verilen bir projedir.

Orta sınıf C Segmentinde bir elektrikli otomobil olarak konumlanan TOGG, 500km menzil ve 300km yol alabilme becerisine sahiptir. 2022 yılında otomobil piyasasına sürülmesi planlanan bu yerli otomobil çok yakında görücüye çıkacak.

TOGG’un gösterimi hakkında açıklama geldi. Yerli Otomobil TOGG’un yaptığı duyuruya göre, otomobil CES 2022 fuarındaki yerini alarak meraklıları ile buluşacak.

4TÜRKSAT 5-B uydusunun fırlatılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elen Musk görüştü.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Elen Musk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki video konferansta, TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreci ile ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında yaptığı bilgisi de geçildi.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here