Motosiklet için HGS Nasıl Alınır?

0
9922
Motosiklet için HGS Nasıl Alınır?

HGS, taşıtlar için en önemli parçalardan biridir. HGS sayesinde köprüler ve otoyollardan geçiş sağlanır. Bu yüzden Türkiye’de yaşayan her taşıt sahibi, HGS’ye sahip olmalı. Motosikletler için HGS almak, diğer taşıtlara göre farklılık gösterir. HGS, araç sınıflarına göre farklılık gösterir. Motosiklete HGS almak, diğer taşıtlara göre daha zor gözükse de oldukça kolay ve benzerdir. “Motosiklet için HGS Nasıl Alınır?” adlı yazımızda detaylı bilgi vereceğiz.

Motosiklet için HGS Nasıl Alınır?motosiklet hgs nasıl alınır

HGS satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Motosiklete HGS almak çok önemlidir. Özel yollar ve köprülerden kaçak geçmek istemiyorsanız, motosikletinize HGS almalısınız. Motosikletinize HGS almak istiyorsanız öncelikle size en yakıt PTT adresine gitmelisiniz. Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat ve ruhsat fotokopisi yeterlidir. PTT’de çalışan yetkililere HGS etiketi almak, istediğinizi söylerseniz işlemleriniz hızlıca hallolur. Öneri olarak motosiklete HGS etiketi almak için büyük PTT şubelerini seçmelisiniz. Motosiklet kullanıcıları çok fazla HGS kullanmadığı için birçok PTT şubesinde motosikletler için HGS etiketi bulunmamakta.

Kurum adına HGS almak istiyorsanız ürün temsil belgesi, araç ruhsatı ve ruhsat fotokopisini yanınızda götürmeniz gerekmekte.

HGS Araç Sınıfları Nelerdir? Araç Sınıfları HGS

Köprü ve otoyollarda araçlar 6 sınıf üzerinden değerlendirilir. Bu değerlendirme sayesinde her sınıf, farklı ücrete tabii olur. Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS’ye abone olabilir. Motosiklet sürücüleri, 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve  Köprülerden geçişlerini sağlar. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS etiketi kullanmaları gerekmektedir. Aksi durumda, sınıf uyumsuzluğu süreklilik arz eden sürücülerin HGS hesapları kara listeye alınır.

Motosiklet ile HGS’den Kaçak Geçişin Cezası HGS kaçak geçiş cezası

HGS sistemlerinden kaçak geçiş ihlali yapılması durumunda geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye yüklenmesi durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. Aksi taktirde geçiş ücretine ilave olarak giriş çıkış yapılan mesafeye ait geçiş ücretinin dört katı idare para cezası uygulanmaktadır.

Motosiklet HGS Bakiyesi Nereden Sorgulanır? HGS bakiyesi nereden sorgulanır

Araç sahipleri HGS Bakiye Sorgulama işlemlerini PTT’nin HGS bilgi sayfasından, E-Devlet, anlaşmalı banka, telefon ve SMS ile sorgulayabilir.

Motosikleti Sattıktan Sonra HGS Ürününü Ne Yapmalısınız?

Aracınızı sattıktan sonra HGS ürününüzü iptal ettirebilirsiniz. Ayrıca eski HGS kartınızı başka araca aktarabilirsiniz. Eski ürün içerisindeki bakiyeniz 7 gün içerisinde yeni HGS ürününüze aktarılır. İptal ettirildiği zaman da kartınızdaki bakiyeyi 1 ay sonra PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Arabada Kullanılan HGS Cihazını Motosiklette kullanmak

HGS sistemi, plakaya tanımlı olarak işlemektedir. Bu yüzden her ürün, araca özgüdür. Arabada kullandığınız HGS’yi başka araç veya motosiklette kullanmaya çalışırsanız sistem izin vermez.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here