Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?

1
2980
Motosiklette Yakıt Tasarrufu Yapmak

Motosikletler, şehir içi ve şehirler arası yolculuklarda sürücülerin hem hızlı hem de düşük maliyete yol almalarını sağlayan en pratik araçlardan biridir. Benzin fiyatları artıyor. Bu artış en çok motosiklet sürücülerini etkilemeye başladı. Normal şartlarda motosikletler en ekonomik araçlardır. Ancak artan benzin fiyatları, motosiklet kullanıcılarının ceplerine zarar vermeye başladı. Motosikletinizi ekonomik kullanmanız için birçok neden var. Bugün sizlere motosiklette yakıt tasarrufunun nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sunacağız.

Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?

motosiklette düşük yakıt tüketimi sağlamak için dikkat edilmesi gereken birçok farklı konu bulunmakta. Bu değişkenler, motosikletinizin yakıt tasarrufu sağlamasında önemli rol oynar. Motosiklette yakıt tasarrufu isterken dikkat etmeniz gereken konuları sıraladık.

Yol Şartları ve Yakıt Tüketimi Yol şartları motosiklet tüketimi etkisi

Yolun yapısı ve şartları, motosikletin yakıt tüketimi etkiler. Asfalt yol, motosikletlerin her zaman daha konforlu ve kusursuz gittiği yol çeşididir. Bu yüzden asfalt yol, toprak yollara göre daha az yakıt tüketimine olanak sağlar. Ayrıca asfalt yol, motoru zorlamayacağı için yakıt tüketiminizi olumlu etkiler.

Bakımlı Motosiklet, Yakıt Tüketimini Etkiler

Motosikletler, otomobiller, gemiler ve uçaklar mekanik parçalardan oluşur. Bu parçalar zamanla aşınır ve bakım ister. Bakım yapılmadığı zaman kullanıcıya zor durumlar yaşatır. Bakımsız motosikletlerde yakıt tüketimi yüksek olur. Aşınan ve değiştirilmeyen parçalar, motorun zor çalışmasını sağlar. Zor çalışan motor, motosikletin yüksek yakıt tüketmesine neden olur.

Sürüş Karakterinizi Kontrol Edin 

Sürüş karakteri, motosikletin yakıt tüketimi ile doğru orantılı ilerler. Gereksiz yere verilen gaz ve agresif sürüş, motosikletin yakıt tüketimini etkiler. Motosiklette sürüş karakterinizi, yumuşatın ve sakinleştirin. Ayrıca trafik kullarına uymak, yakıt tüketimin düşmesine katkı sağlar. İşte sürüşünüzde dikkat etmeniz gereken konular;

  • Motorun ısınmasını beklemeden yolculuğa çıkmayın
  • Trafikte sık sık şerit değiştirmeyin ve sürekli fren yapmayın
  • Gereksiz yükten kaçının

 Motosiklet Yakıt Tüketimi ve Hava ŞartlarıHava durumu ve motosiklet yakıt tüketimi

Mevsimler ve hava durumunun, motosiklet yakıt tüketimini etkileyen en büyük unsurlardan biri olduğu bilinir. Çok soğuk ve çok sıcak havalarda motosikletin yakıt tüketimi artar. Bunun için yapabileceğiniz tek şey motosikletinizin bakımlarını zamanında yaptırmak ve uygun yağı kullanmaktır.

Lastik Basınçlarının Kontrolü Motosiklette Yakıt Tasarrufu lastik basıncı

Lastik basınç kontrolü, motosiklette yakıt tasarrufunu sağlayacağınız en önemli konudur. Motosiklet yakıt tüketimini azaltmanın en hızlı ve etkili yollarından biri olan lastik basınç kontrolü, motosikletinizin yakıt ekonomisini ve yol tutuşunu arttırır. Lastik basınç değerini, motosikletinizin kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here