İyi Sürüş Alışkanlıkları

0
1118
İyi Sürüş Alışkanlıkları

Tam şu an yeni alışkanlıklar edinmek için iyi bir zaman. Yaklaşan yeni Yıl ile birlikte yeni bir başlangıç ​​ve önümüzdeki 12 ayı daha iyiye doğru değiştirme fırsatı geliyor. Söz konusu otomobil olduğunda, her zaman paradan tasarruf etmenin ve deneyiminizi iyileştirmenin yolları vardır ve bu, direksiyona her geçtiğinizde iyi sürüş alışkanlıkları edinmekten gelir.

Bu yıl otomobil kullanmaktan tasarruf etmenize yardımcı olmak için, yeni yılda benimsemeniz gereken birkaç iyi sürüş alışkanlığını burada bulabilirsiniz.

  • Ekonomik sürüş alışkanlıkları
  • Para tasarrufu sağlayan araçlar ve uygulamalar

Yoğun saatlerde araba kullanmaktan kaçının, tabii mümkünse;

Yakıt ortalamanıza yoğun trafikte boşta durmaktan daha fazla zarar veren bir şey yoktur ve otoyolda (70mph’de) araba kullanmak bile dur-kalk trafikte sürünmekten daha ucuzdur. Arabalar durma noktasına geldikten sonra tekrar yola çıkmak için muazzam miktarda yakıt gerektirir ve ikinci viteste neredeyse sürünerek gitmek kesinlikle daha iyi değildir.

Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı mümkünse yoğun saatlerde araç kullanmaktan kaçınmalısınız. Tabii ki, milyonlarca insan her gün işe arabayla seyahat ederken bunu söylemek yapmaktan daha kolay. Yoğun saatlerde araç kullanmak zorundaysanız, fren yapıp tekrar yola çıkmak zorunda kalmadan sabit bir hızda ilerlemeye devam edebilmek için trafiğin önünüzde nasıl hareket ettiğinin farkında olun.

Güvenli araç kullanımı için 7 öneri

Motoru zorlamadan yapabileceğiniz en yüksek viteste sürün ;

Devir ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla yakıt kullanırsınız. Bu kadar basit. Bu nedenle, hızınıza bağlı olarak yapabileceğiniz en yüksek viteste sürdüğünüzden emin olarak daha fazla yakıt ekonomisinin keyfini çıkaracaksınız. Seyahat etmenin mükemmel yolu, yüksek viteste sabit hızda gitmektir; sadece dördüncü veya beşinci vitesteyken çok yavaş sürmeye çalışarak motoru zorlamadığınızdan emin olun.

Araba Gösterge Paneli

Açık yolda camları kapalı tutun;

Kışın yoğuşmayı gidermek için pencerelerinizi açmayı seviyorsanız, bir otoyola giderken pencereleri açık bırakmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Arabanızın şekli, yakıt ekonomisi için inanılmaz derecede önemlidir ve araba tasarımcıları, en ucuz şehir arabalarının bile bir dereceye kadar aerodinamik şıklık sunduğundan emin olmak için çok zaman harcar. Camları (veya sunroof’u) açarak, arabanızın aerodinamiğini tamamen değiştirirsiniz, bu da büyük miktarda sürtünmeye neden olur ve bu da yakıt ekonomisinin azalmasına neden olabilir.

Camı Açmak mı, Klimayı Çalıştırmak Daha Mantıklı?

Bir arabadan gelen rüzgar sesi ve çarpma sesi sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda boşa harcanan paranın sesidir. Bir araba havadan ne kadar sessiz ve pürüzsüz geçebilirse, verimliliği o kadar iyi olur.

Daha az yolculuk yapın;

Benimsenmesi gereken en iyi sürüş alışkanlıklarından biri ve iyi bir yeni yıl kararı verecek olan, özellikle hızlı yolculuklar yapmak için arabanızı daha az kullanmaktır. Soğuk motorlar, sürüşün ilk 10 km’sinde çok fazla yakıt kullanır, bu nedenle sürekli küçük yolculuklar yaparsanız, çok düşük yakıt ekonomisinden zarar görürsünüz. Mümkün olduğunda, bu hızlı yolculukları tek bir yolculukta gruplandırın ve aracınızın motorunun optimum sıcaklığa ulaşması için şans verin veya neden arabayı garajda bırakıp köşedeki dükkana yürüyerek gitmiyorsunuz?

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here