Bakım, onarımlar, sigorta ve yakıt maliyetleri… derken bunların hepsi oldukça büyük bir masraf anlamına geliyor. Ama iyi haberlerimiz var! Doğru adımlarla, arabanızdaki fazladan yakıt tüketimini kolayca azaltabilir ve toplam maliyetinizi düşürebilirsiniz! Bu yazıda  aracınızın yakıt verimliliğini artırmak ve arabanızı sürerken tasarruf etmek için kullanabileceğiniz bazı basit tekniklere bir göz atacağız!

1. Gaza Az Basın!

Aracınız en çok 64-90km / saat arasındaki hızlarda verimlidir. Yaklaşık 90 km / s de kullandıktan sonra, yakıt tüketiminiz önemli ölçüde azalacaktır. Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı’na göre 90’a her ilave ~ 20km / s hız, petrol ekonominizi yaklaşık% 14 oranında artırır . Bu yüzden otoyolda sürerken sakin olun. Cüzdanınız, pompayı doldurma zamanı geldiğinde size teşekkür edecek!

2. Arabanızın Bakımı

Araç bakımı, aracınızın sağlıklı kalmasına ve yakıtın ekonomisini iyileştirilmesine yardımcı olur! EPA’ya göre, araba ayarlama ve buji değiştirme, uygun şekilde şişirilmiş lastikler üzerinde sürüş ve doğru motor yağını kullanma gibi basit araç bakımı, yakıt ekonomisini tamamen % 10’a kadar artırmaya yardımcı olabilir ! Öyleyse arabanızı ayarlayıp bakımını yaptırın. Daha yumuşak bir sürüş, daha uzun ömürlü bir motor ve daha iyi yakıt ekonomisinin keyfine varacaksınız!

3. Dirençleri Azaltın

Yaklaşık 50 km / s’lik hızlardan sonra, otomobilinizin enerjisinin çoğu yuvarlanma direncinden ziyade rüzgar direncinin ve sürüklenmenin üstesinden gelmeye gidiyor. Bu, sürtünmeyi azaltmanın yakıtın ekonomisini artırmanın harika bir yolu olduğu anlamına gelir. Tavan rafları ve bisiklet rafları gibi büyük nesneler, aracınızda bırakılırsa sürtünmeyi ciddi şekilde artırabilir ve yakıt ekonominizi% 1-15 oranında azaltabilir!

4. Pürüzsüz Sürüş; Yakıt Tasarrufu Sağlar

Sorunsuz ve yavaş bir şekilde hızlanma ve yavaşlama, daha yüksek bir yakıtın verimliliğini düzeyini korumanıza yardımcı olur. 80 km / s hıza çıkmanız yaklaşık 15-20 saniye sürecektir ve mümkün olduğunca sabit bir hızı korumaya çalışmalı, frenleme, dönüş ve ani duruşlar gibi şeyleri en aza indirmelisiniz. Düzgün uygulandığında, düzgün ve savunmacı bir sürüş tarzı, Edmunds’a göre yakıt ekonomisini% 33’e kadar azaltır.

5. Yerçekiminin Sizin İçin Çalışmasına İzin Verin

Sürüş sırasında yokuş yukarı giderken hızlanmanızı ve yokuş aşağı giderken fren yaparak en aza indirin. Aracınızın yokuş yukarı daha yavaş gitmesine izin vererek ve yokuş aşağı giderken daha fazla kinetik enerji kullanarak, yer çekiminin sizin için çalışmasına izin verebilir ve  ekonomisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Elbette, bu taktiği yalnızca güvenli olduğunda uygulamalısınız; sürücü güvenliği her zaman yakıt ekonomisinden daha önemlidir.

6. Yakıt Ekonomisi İçin Klimayı Kapatın

Klima, sıcak yaz günlerinde tam bir nimettir, ancak aynı zamanda  ekonominizi etkileyebilecek en büyük özelliktir. Klimanızın tam güçte olması  ekonomisini% 10’a veya daha fazlasına kadar kolayca artırabilir; bu nedenle, arabanızdayken klimayı açık bırakmak yerine gerekmedikçe kapatın.

2.EL ARABA İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here