NIO Etkileyici Yeni Sedanı ET7’yi Tanıttı

1
2564
NIO Etkileyici Yeni Sedanı ET7'yi Tanıttı

NIO Etkileyici Yeni Sedanı ET7’yi Tanıttı

2022 NIO ET7 “Yarına Hazır” sloganıyla geliyor. Eskiden olduğu gibi kafanızda bir Çin malı düşüncesi varsa, bu araç o düşüncelerinizi tamamen değiştirebilir.

NIO Markasının Amiral Gemisi Olacak

NIO markası 4. modeli olan NIO ET7’yi tanıttı. Araç dışarıdan bakıldığında bile oldukça şık bir görünüşe sahip. Ayrıca yüksek konfor ve yüksek teknolojiye de sahip bir araç. Şimdilik araç 70 kWh ve 100 kWh şeklinde iki pil paketi seçeneğiyle sunulmuş durumda. Bu pil paketleri de sırasıyla 500 ve 700 kilometreden fazla menzil sağlamaktalar. Ayrıca şirketin açıklamasına göre 2022 yılının sonlarında 150 kWh’lik yeni bir pil paketi seçeneği daha sunulacak. Bu sayede de aracın menzili 1.000 kilometreden daha fazla olacak.

NIO ET7, 48 kW’lık bir tepe sistem çıkışı ve 850 Nm tork ile çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir güç aktarım sistemine sahip. Ayrıca verimliliği artırmak için önde kalıcı bir mıknatıs, arkada bir endüksiyon motoru ve SiC güç elektronik sistemi kullanıyor. Bu özellikler birleşince de aracın 0-100 km/s hızlanması yalnızca 3,9 saniye sürüyor.

Her Yönden Etkileyici

ET7’nin tasarımında göze çarpan en önemli noktalarından birisi ise uzun mesafeli yolculukların da düşünülerek tasarlanması. Elektrikli otomobillerin tasarımları genellikle kısa mesafe yolculukları için yapılmakta. Ancak ET7 sahip olduğu menzil mesafesiyle uzun yol için de kullanılabileceğini gösteriyor. İç tasarımında da bunu yansıtıyor. Tüm koltuklarda standart olarak akıllı süspansiyon, ısıtma, havalandırma ve masaj özellikleri mevcuttur. Ayrıca iç tasarımda göze çarpan bir diğer özellik ise ön panelde bulunan 10,2 inç büyüklüğündeki gösterge paneli ve 12,8 inçlik bilgi eğlence ekranı.

NIO ET7 aynı zamanda dünyanın ilk UWB dijital anahtarına sahip olan araç. Araç dış tasarımında da çerçevesiz pencerelere sahip. Sürücü araca yaklaştığında, gömme kapı kolları dışarı doğru çıkıyor, kapılar açılıyor ve hafifçe aralanıyor. Ayrıca kapılar otomatik olarak kapanabiliyor. Sahip olduğu yumuşak kapatma özelliği sayesinde de herhangi bir hasar oluşması engellenmiş oluyor.

ET7’nin en önemli özelliklerinden birisi ise sahip olduğu otonom sürüş özelliği. On bir adet 8MP kamera, LiDAR sistemi ve NIO şirketinin kendi geliştirdiği Adam adında bir süper hesaplama sistemine de sahip. Araç temel olarak otonom sürüşe hazır olarak gelmekte ancak kullanılabilmesi için aylık 680 ¥ (105 $) gibi bir ücretlendirmesi olacak.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here