2023 Toyota RAV4 Yepyeni Güncellemeler ile Geldi

0
3021
2023 Toyota RAV4, yandan görünüm, beyaz renk

2023 Toyota RAV4 yepyeni teknolojik donanımlarla sahnede yerini alıyor. Japon otomobil üreticisi 2023 model araba için multimedya ve güvenlik sistemleri öncelikli olmak üzere birçok güncelleme yaptı.

2023 Toyota RAV4 Teknolojik İç Mekan

Artık beşinci nesline geçiş yapan modelin özellikle kokpit kısmında birçok değişiklik mevcut.  Yeni modele 12.3 inç boyutunda bir gösterge paneli ve 10.5 inç boyutunda bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekranlar güncel Toyota Safety Sense teknolojisiyle uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ayrıca  bulut tabanlı navigasyon sistemine sahip olan modelde gerçek zamanlı konum rota desteği yer alıyor. Böylece güzergah seçenekleri ayrıntılı bir şekilde sürücünün önünde yer alıyor. Öyle ki sürücü gitmek istediği hedefteki park alanı durumunu ve yol üzerindeki trafiği net bir şekilde görebiliyor.

2023 toyota rav4, iç mekan

Ek olarak uzaktan kablosuz güncellemeler ile çalışan otomobil ile araç sahibinin telefonunu her seferinde telefonunun eşleştirmesine gerek bile kalmayacak. Çünkü Toyota kendisi en az telefonlar kadar gelişmiş bir navigasyon ve multimedya sistemine sahip olacak. Ancak yine de telefonlarına bağlanmak isteyen müşteriler için hem Android Auto hem de Apple CarPlay ile uyumu üst seviyede tutulmuş. Ayrıca kullanıcıların aracın sürüş analizine ve yakıt seviyesine istedikleri zaman ulaşmaları mümkün olacak. Bununla birlikte tüm bu sistemler aracın sesli asistanı ile de uyumlu çalışacak. Böylece araçla sesli iletişim kurma kolaylığı müşterilere sağlanacak. Bu sesli asistan ile klima, cam, telefon araması, mesajlaşma gibi birçok fonksiyonu gerçekleştirmek mümkün olacak.

Gelişmiş Güvenlik Sistemleri

2023 toyota rav4, gösterge paneli

2023 Toyota RAV4 birçok gelişmiş güvenlik sistemini bünyesinde barındırıyor. Öyle ki internet bağlantısı yokken bile dahili navigasyon sistemi devreye girerek hizmet verme özelliğine sahip. Ayrıca trafik işareti algılama ve yerel hava durumu koşulları da araçta sürekli olarak güncellenen diğer özellikler. Toyota Safety Sense güvenlik sistemi sayesinde yeni model çarpışma önleme sistemine sahip. Ayrıca acil durumlarda devreye giren direksiyon asistanı da her zaman sürücünün yanında. Bununla beraber hem yayalara hem de bisikletlilere karşı duyarlı olan araç olası tüm durumlara hazırlıklı olmaya çalışıyor. Öyle ki park halindeki araçları bile kolayca algılayıp ona göre aksiyon almayı sağlıyor. Ek olarak önden gelen araçları da tespit eden model, kafa kafaya çarpışma ihtimalini de en aza indirgiyor.

2023 Toyota RAV4 Dış Tasarım

2023 toyota rav4, beyaz renk, önden görünüm

Japon otomobil devi modelin dış tasarımında ciddi değişikliklere gitmemiş. Yani yeni RAV4 temel anlamda önceki modellerden tasarım olarak farklı değil. Ancak yeni dış renk seçeneğine sahip. “Platin Beyaz İnci” adlı renk ile markanın renk seçenekleri genişlemiş. Son olarak modelin üretim süreci henüz başlamadı. Eylül 2022 itibariyle üretimine geçilecek. Bu nedenle henüz fiyatı da net değil.

İkinci El Toyota RAV4 Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here