Dünya genelinde öne çıkan elektrikli araç markası Tesla, araçlarının tasarımı ve özellikleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Marka, bir süredir üzerinde çalıştığı Model 3’ün yenilenen özelliklerini Tesla hayranlarına duyurdu. Merakla beklenen modelin aerodinamik yapısını gözler önüne seren kırmızı renk seçeneği oldukça sevileceğe benziyor. 15 dakikada bile iddialı menzil sunabilen aracın bütün detaylarına gelin birlikte bakalım.

Tesla Model 3 Tasarım Yapısı

Dış tasarımı dikkate alındığında Model 3’ün geleneksel Tesla modellerine uyum sağladığı dikkat çekiyor. Fakat eski nesline oranla daha sportif ve dinamik detaylarıyla öne çıkıp renk seçenekleriyle de fark yaratıyor. Ultra Red ve Stealth Grey renkleri ile daha iddialı bir görünüme kavuşuyor. Aynı zamanda 4.720 mm uzunluğa sahip araç, bir önceki modelden biraz daha uzun bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra aracın yerden yüksekliği 1.441 mm olurken aynaların açık olduğu haliyle 2.089 mm genişliğe ulaşabiliyor. Jantlarda, aydınlatmada ve tamponda yaşanan değişiklikler, aracın karakteristik duruşunu destekliyor. Özellikle arka tarafta bulunan aydınlatmada farklı bir görünüme gidiliyor. C harfini andıran bu aydınlatma yapısı, modelin tasarım dilini daha keskin bir çizgiye ulaştırıyor.

İç detaylarına değindiğimizde Model 3, akustik cam tavan yeniliğiyle bizleri karşılıyor. 360 derece sunulan bu tavan sayesinde araç sahiplerini daha sessiz bir iç kabin bekliyor. Tabi, camın tek işlevi bu değil. Zararlı UV ışınlarından sürüyücüyü ve yolcuları koruyabiliyor. Tesla Model 3’ün yeni tasarım özellikleri arasında birkaç detay daha yer alıyor. Eski modeline oranla bu aracın daha yumuşak bir kaplama malzemesi bulunuyor. Arabanın önünde bulunan kavisli alan, bu modelde daha net bir görünüm kazanıyor.

tesla model 3

Teknik Özellikleri

Tek şarj ile 677 kilometre gibi iddialı menzil sunabilen Tesla Model 3’ün iç mekanında toplamda 17 hoparlörlü premium ses sistemi bulunuyor. Bunun yanında arka kabinde seyahat edecekler için 8 inç boyutunda dokunmatik ekran sunulurken ortam aydınlatması da kişiselleştirilebiliyor. Aynı zamanda sürücüler için sunulan 15.4 inçlik orta ekran sayesinde bütün bilgilere kolayca ulaşılabiliyor. Böylelikle sürücüler, sevdikleriyle daha keyifli ve eğlenceli zamanlar geçirebiliyor. Tesla Model 3’ün sunduğu özellikler arasında kablosuz şarj imkanı ve havalandırmalı koltuk desteği de yer alıyor.

Tesla, Model 3 için iki farklı seçenek sunuyor. Tek motorlu arkadan itişli RWD versiyonu ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli Long Range versiyonu seçenekler arasında bulunuyor. RWD versiyonu, 554 kilometre menzile kadar çıkarken 0’dan 100’e kadar hızlanmasını 6,1 saniyede tamamlıyor. Long Range versiyonu ise 678 kilometre menzile çıkıyor. Aynı zamanda 0’dan 100 km/saat hıza 4,4 saniyede ulaşıyor. Son olarak Yeni Tesla Model 3, 15 dakikalık şarjla 282 kilometre gidebiliyor.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz buraya tıklayarak farklı bir içeriğimizi okuyabilir ya da blogumuzdaki diğer konulara göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here