Son zamanlarda fiyatlarına zam yapmasıyla sık sık gündeme gelen Tesla,  Model Y elektrikli SUV’nin daha ucuz bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Uygun Fiyatlı Tesla Y

Uygun Fiyatlı Tesla Y

Tesla aslında 2021’de Amerika’da daha ucuz olan Model Y’yi sunmuştu. Araç hala çift motorlu dört tekerlekten çekişli bir aktarma organına sahipti. Ancak yeni pil takımı 449 km menzil sağlıyordu. CEO Elon Musk’ın kısa menzili beğenmediği için bu seçeneği konfigüratörden kaldırdı. Ama Tesla, Avrupa ve Asya’da aracı satmaya devam etti.

Konfigüratör sitesinde, Tesla’nın bir “Standart Menzilli” veya “Kısa Menzilli” Model Y’nin başka bir donanıma sahip olduğunu gösteriyor. Bu yeni temel modelin Tesla’nın şirket içi 4680 pil hücrelerini de içereceğini gösteriyor.

Rekabet İçin Geliyor

Uygun fiyatlı Tesla Y, Hyundai Ioniq gibi modellere de rakip olacak gibi görünüyor. Özellikle rekabet etmek için benzer özelliklere sahip bir Model Y gelecek gibi.

Güncel Tesla Y

Tüm yürüyen aksam Tesla Model 3 ile paylaşılıyor. Ancak şimdilik Model Y müşterileri, Çift Motorlu Dört Tekerden Çekiş aktarma organı formatına sahip en pahalı ikisi olmak üzere üç varyant seçeneğine sahip. Çoğu, 550 km menzil, 4.8s 0-60mph süre ve 135mph azami hız sunan ‘Uzun Menzil’ türevini seçiyor. Serinin en üstünde, yaklaşık 450 bg ve 640 Nm çekiş gücü ile temelde en hızlı kompakt-orta boy SUV olan dinamik ‘Performans’ modeli var. Bu en iyi türev ayrıca yaklaşık 550 km’lik bir menzile sahip. Ancak sadece 3,5 saniyede 100 km/saat hıza çıkıyor. Bu üst sürümde standart olarak Tesla’nın “Performans Yükseltmesi” dediği bir durum. Alçaltılmış süspansiyon, Performans Frenleri sağlayan ve en yüksek hızı 135’ten 155mph’ye çıkarıyor. Dört Tekerlekten Çekişin nihai menzili sizin için özellikle önemli değilse, Tesla ayrıca 750 km’ye kadar sürüş menzili ile giriş seviyesi Arkadan Çekişli bir versiyon da sunuyor. Ayrıca tüm Tesla ailesinin ikinci el fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Şimdilik En Uygun Fiyatlı Tesla: Model 3

Uygun Fiyatlı Tesla Y

Şuan için en ucuz model olan Tesla Model 3 batarya menzili ve 0-100km/s hızlanması şu şekilde:

  • Standart Range Plus: 423 km batarya menzili, 5.3 saniye 0-100km/s
  • Long Range: 568 km batarya menzili, 4.2 saniye 0-100km/s
  • Performance: 507 km batarya menzili, 3.1 saniye 0-100km/s

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here