Tesla Model 3: Her Şeyiyle Mükemmel

0
3883
tesla model 3

Tesla Model 3 2021 versiyonunu tanıyalım.

Elektrikli bir otomobil denince akla ilk gelen marka kesinlikle Tesla’dır. Elon Musk tarafından yaratılan Amerikan EV, ilk çıkışından bu yana bu tip otomobile inanıyor. 2017’de ilgi çekici bir tasarıma sahip dört kapılı bir sedan olan Tesla Model 3’ü tanıttı. Yollara çıktığı günden beri, bu güçlü Kaliforniya markasının amiral gemilerinden biri olmaya devam ediyor.

Model 3 veri sayfası :

 Veri Sayfası
koltukların sayısı 5
Gövde 542 litre
Güç kaynakları Elektrik
Emisyon
Cv / kW (itibaren) 306/225

 

2021 Değişimi

Tesla, 2021 versiyonuna yapılan güncelleme ile araçta herhangi bir kozmetik değişiklik yapmamış, ancak Model 3’te maliyetler ve bununla birlikte fiyatları düşürdü.

Tesla Model 3: Boyutlar

Model 3, Avrupa pazarının taleplerini karşılamak için ideal boyutları sayesinde sedan pazarına kararlı bir şekilde giriyor. 4,69 metrelik uzunluk, 2,87 metre dingil mesafesi sayesinde beş yolcu için iyi bir iç alan sunarken, genişlik ve yükseklik sırasıyla 193 ve 144 santimetre. Ayrıca 542 litrelik bagaj hacmine sahip.

Boyutlar
Uzunluk 4.690 mm
Genişlik 1.930 mm
Yükseklik 1.440 mm
Adım 2.870 mm

 

Tesla Model 3: Görünüm

Model 3 tasarımı çok hoş, doğrusal, akıcı ve temiz. Ön kısım, burun üzerinde ızgara olmaması ile karakterize edilirken, tam LED farlar tekerlek kemerlerinden başlayıp ardından keskin ve cesur bir tasarımla merkeze doğru akıyor. Ön tamponun alt kısmında, mekanik parçaları soğutmak için hava girişlerine ayrılmış küçük bir yatay yuva bulunurken, yanlarında yön göstergeleri var.

Yan kısım yüksek bel çizgisine sahip ve Tesla Model 3’e coupé görünümü veren kemerli bir çatı özelliğine sahip. Tekerlek kemerleri iyi vurgulanmış ve yanlar otomobile ekstra karakter kazandıracak şekilde şekillendirilmiş. Arabanın arkası da eşit derecede başarılı. Farlar mükemmel orantılara sahip ve arka kapağa oturana kadar yatay olarak gelişiyor, üst kısmı plakaya ayrılmış bölgeden ayıran bir çizgi sayesinde iki net parçaya ayırıyor. Son olarak, kuyruktaki eklentiler araca sportif bir hava katıyor.

Tesla Model 3: İç Mekan

Geleneksel olarak, Tesla Model 3’ün iç mekanları, aracın tüm işlevlerini kontrol etmenin mümkün olduğu gösterge panelinin ortasına yerleştirilmiş büyük bir 15 inçlik dokunmatik ekranın varlığı ile karakterize ediliyor.

İç tasarım, düğmelerin olmaması sayesinde tamamen minimalist.

Motorlar

Model 3, üç versiyonda sunulmaktadır: Standart Plus, Uzun Menzilli ve Performans.

Önden çekişli Standart Plus, maksimum 306 hp (225 kW) güç sağlayan 50 kWh bataryaya sahip, bu da 225 km/s azami hız ve 5 saniyede 0-100 km/s sprint vaat ediyor.

476 hp (350 kW) Uzun Menzilli versiyon ve 490 hp (360 kW) Performans versiyonu 75 kWh pil ile donatılmıştır. Her iki modelde de dört tekerlekten çekişli Çift Motorlu bir güç aktarım sistemi var, ancak adından da anlaşılacağı gibi Performans biraz daha iyi bir güç sağlıyor. Performan aracın 0-100 km/s’e ulaşması sadece 3.5 saniye alıyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here